Benefietconcert voor restauratie orgel Gereformeerde kerk

Mannenkoor Stereo zingt voor het goede doel

Het orgel van de Gereformeerde kerk in Zwartsluis is aan restauratie toe. De deurcollecte op zondag aanstaande is al bestemd voor dat doel, nu komt er ook een benefietconcert. Mannenkoor Stereo komt op 21 september zingen, met als doel geld voor de restauratie.

Volgens de orgelcommissie is het orgel in slechte staat, zegt Engel Vinke, lid van Stereo en organisator. Hij vindt het orgel in de kerk belangrijk en wilde daarom iets doen.

Dat werd een concert, in de kerk zelf, met mannenkoor Stereo en twee trompettisten: Laura Krale en Inge Boersema. Ds. Taeke Veenstra, zelf lid van Stereo, verzorgt de opening en sluiting en Jorrit Woudt bespeelt het orgel. Er is ook samenzang, en dat gaat nét niet op de gereformeerde manier. Die is op hele noten en mét bovenstem.

Woudt verzorgt ook een orgelsolo op het te restaureren orgel. Ondertussen is er dan een collecte voor de restauratie. Het concert begint om 19:30 en de kerk gaat open om 19:00 uur. De toegang is gratis.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 20.08.19 | 14.07 UUR


advertentie