Burgemeester Bilder verricht plaatsingshandeling

‘Buismanbank’ in Zwartsluis terug op de rotonde

Burgemeester Bilder verricht plaatsingshandeling

Burgemeester Bilder verricht plaatsingshandeling© DKN | RDV

Op donderdag 5 september 2019 is de ‘Buismanbank’ in Zwartsluis herplaatst. Het gemeentelijk monument, ter herinnering aan de directeur van de bekende Buisman-fabriek heeft weer een plek gekregen op de vertrouwde locatie aan de Rondweg in Zwartsluis. Burgemeester Bilder sprak een woord van dank en verrichtte de plaatsingshandeling.

Het meubel, destijds ontworpen door architect Gouwetor en uitgevoerd door kunstenaar Gerrit jan van der Veen, is gerestaureerd door de Opleidings Vereniging Genemuiden (OVG) in opdracht van gemeente Zwartewaterland.

"Deze restauratiewerkzaamheden namen zo'n 90 dagen in beslag. De gebruikte houtsoort is 'Bilinga'. Ondanks de grote hardheid kan bilinga machinaal toch vrij goed worden bewerkt', aldus OVG. Ook leerlingen van de Opleidings Vereniging Genemuiden waren naast vele genodigden bij de feestelijke herplaatsing aanwezig.

De ‘Buismanbank’ staat - na vele omzwervingen in het dorp - weer aan de Rondweg te Zwartsluis, nabij de rotonde (hoek N331 en N334).

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 05.09.19 | 11.25 UUR


advertentie