Leden en niet-leden van harte welkom!

Ledenavond Historische Vereniging Zwartsluis

De algemene Ledenvergadering is een jaarlijks terugkerend evenement op de kalender van de Historische Vereniging Zwartsluis. In Sluuspoort Zwartsluis wordt op woensdag 11 september 2019 de Algemene Ledenvergadering gehouden. De vergadering wordt ondersteund met een lezing van Jan van Rijn, met thema 'Zuiderzee, drooglegging en de toekomst van de Afsluitdijk'.

Jan van Rijn neemt het publiek mee naar: de eerste plannen en drooglegging, Cornelis Lely ingenieur en staatsman, het nieuwe land en de selectie van mensen die er mochten wonen en werken, gevolgen voor de vissers en flora en fauna als gevolg van de drooglegging en de toekomst van de Afsluitdijk.

Jan van Rijn is in 1949 geboren in Breezand in de kop van Noord-Holland. Van zijn vader hoorde hij de verhalen over de aanleg van de afsluitdijk en door de vele bezoekjes aan de werkzaamheden werd zijn belangstelling gewekt. De lezing wordt ondersteund met veel oud-beeldmateriaal en een animatie van en over de dijk en de polders.

Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Leden gratis toegang, niet-leden 5,00 euro, inclusief een kop koffie/thee. Leden en niet-leden van harte welkom!

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 09.09.19 | 19.31 UUR


advertentie