Eerste nederlaag in bekertoernooi

DESZ komt tekort tegen WVF: 2-3

DESZ komt tekort tegen WVF: 2-3

DESZ komt tekort tegen WVF: 2-3© DESZ | Jan Willem Oldenbeuving

De hoofdmacht van DESZ leed afgelopen zaterdag de eerste nederlaag in het bekertoernooi. De ploeg uit Zwolle was met 2-3 te sterk voor de Sluzigers. DESZ kwam nog wel op voorsprong, maar zag de gelijkmaker in de eerste helft nog vallen. Na de rust wisten de bezoekers nog twee keer te scoren. In de slotfase deed DESZ nog wat terug maar dit bleek te laat voor een heus slotoffensief.

Een beter begin kon DESZ zich niet wensen. In de 3e minuut werd Kisjes vrijgespeeld op de rand van het 16 meter gebied, hij gaf de keeper het na kijken door de bal op fraaie wijze in de boven hoek te plaatsen, 1-0. Na deze treffer was het vooral tegenhouden voor DESZ. De Sluzigers kregen geen grip op het snelle verplaatsen van de bal, dit leidde dan ook tot mogelijkheden voor de Zwollenaren. Zo zeilde een vrijetrap net over het doel van Agterhuis en moest hij een aantal keer redding brengen. In de 16e minuut bracht WVF de stand weer gelijk, een afgeslagen vrijebal werd scherp aangesneden richting de tweede paal waardoor er uiteindelijk simpel kon worden binnen gekopt door Dani van de Steege, 1-1.

De bezoekers waren duidelijker sterker en drukten de Sluzigers terug op eigen helft. Zij hadden verdedigend de zaakjes echter goed op orde. Echt gevaarlijk werden de gasten dan ook niet. In een fase waarin het offensief van de bezoekers wegebde, was DESZ bijna trefzeker. Een lange bal achter de verdediging belandde voor de voeten van Moorman, hij zag zijn inzet gekeerd worden door de lange sluitpost van WVF. De stand bleef onveranderd, 1-1.

In het tweede bedrijf speelde het spel zich vooral op het middenveld af. Beide teams waren niet heel gevaarlijk voor het doel en dit leidde dan ook niet tot grote kansen. Het was dan ook uit het niets dat de gasten op een 1-2 voorsprong kwamen, Agterhuis was kansloos op een schot vanuit de tweede lijn. Bas Koenen bracht zijn ploeg in de 55e minuut op voorsprong, 1-2.

DESZ probeerde het wel maar het verliep allemaal wat stroef, veelal werd de lange bal gehanteerd maar de verdedigers van WVF konden dit simpel verwerken. De bezoekers hadden veel de bal maar net als in het eerste bedrijf leidde dit niet tot grote kansen.

In de 77e minuut zag de verdediging van DESZ er niet goed uit, een voorzet vanaf links kon simpel verwerkt worden door de vrijstaande Hessel Barends, hij schoof de bal rustig onder Agterhuis door, 1-3. In de slotfase wist Moorman de stand nog wel terug te brengen naar 2-3. Een indraaiende corner van Etienne Moorman belandde op het hoofd van de vrijstaande Danny Moorman, hij kopte de bal hard achter doelman Te Wiele. Er was weer wat hoop maar tot een echt slotoffensief kwam het echter niet, eindstand 2-3. (www.desz.nl | Tom Kisjes)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 09.09.19 | 09.41 UUR


advertentie