Mooie vondsten tijdens taxatiedag in Genemuiden

Archeologische taxatiemiddag HCG goed bezocht

Mooie vondsten tijdens taxatiedag in Genemuiden

Mooie vondsten tijdens taxatiedag in Genemuiden© HCG

In samenwerking met Stichting Archeologische Werkgroep Zwartewaterland (SAWZ) organiseerde de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden zaterdag 14 september in het Historisch Centrum Genemuiden (HCG) een archeologische taxatiemiddag. Deze middag, speciaal bedoeld voor kinderen, viel samen met Open Monumentendag en de nieuwe expositie over de demping van het Veergat en de Drecht. Beide zijn druk bezocht.

Zo kwamen aan de taxatietafel een moeder met haar drie kinderen en een tas met oude flesjes, gevonden achter hun boerderij. Een bekende detectoramateur liet een deel van zijn bijzondere vondsten zien, waaronder een zilveren Arabische munt uit de omgeving van Kampen. Tientallen kinderen mochten allemaal vier oude muntjes uit de grabbelton vissen en ook werd de 'snoeppot' niet overgeslagen.

Elke zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur is het Historisch Centrum Genemuiden geopend en kunt u de expositie over de demping van 60 jaar geleden bekijken. Er zijn ook mooie filmbeelden te zien van de demping.


Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 16.09.19 | 11.21 UUR


advertentie