Provincie Overijssel ondersteunt initiatiefnemers

'Steun voor plannen rond buiten bewegen'

De provincie Overijssel ondersteunt initiatiefnemers met plannen voor buiten bewegen. Met een sportspreekuur en een subsidie wil de provincie samen met inwoners de openbare ruimte meer gebruiken om mensen in beweging te krijgen. Op 28 oktober en 4 november organiseren de provincie en Stimuland zogenaamde sportspreekuren. Deze spreekuren zijn speciaal bedoeld voor mensen die een plan rond buiten bewegen een stap verder willen brengen.

Experts op het gebied van sport, bewegen en maatschappelijke initiatieven geven tijdens het spreekuur advies en denken mee om het plan sterker te maken.

Positieve resultaten
Begin 2019 heeft de provincie voor het eerst een subsidieronde gehouden voor initiatieven rond buiten bewegen. Gedeputeerde Roy de Witte: “Heel veel sportieve plannenmakers hebben voorstellen ingediend waaruit we vijf mooie initiatieven hebben kunnen ondersteunen. Er is onder meer een beweegroute aangelegd, jongeren zijn opgeleid tot basketbalinstructeur en er ligt een mooi plan voor een multifunctioneel beweegveld. Ik hoop dat we in deze tweede ronde weer een aantal sportieve initiatieven kunnen ondersteunen en zo samen nog meer mensen in beweging krijgen.”

De provincie is op zoek naar plannen die vernieuwend zijn en verschillende partijen samen brengen rond sport en bewegen. Ook moet het gaan om een initiatief dat voor iedereen toegankelijk is.

Subsidie aanvragen
Subsidie aanvragen kan digitaal van 15 oktober tot en met 31 december via het subsidieloket. De subsidieaanvragen worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst. Er is budget om ongeveer tien initiatieven te ondersteunen. De provincie gaat graag vooraf met initiatiefnemers in gesprek over het plan en de subsidiemogelijkheden. Dit kan via het Sportspreekuur op maandag 28 oktober en maandag 4 november van 17.00 tot 20.00 uur in Sportcentrum Tijenraan aan de Zwolsestraat 65 in Raalte, aanmelden kan via info@stimuland.nl. Als dit tijdstip niet uitkomt kunnen initiatiefnemers ook een afspraak maken met de provincie Overijssel. Meer informatie hierover is te vinden op: overijssel.nl/socialekwaliteit

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 18.10.19 | 10.26 UUR


advertentie