Burgemeester Bilder feliciteert diamanten echtpaar

Echtpaar Van der Graaf-Cazemier 60 jaar getrouwd

Echtpaar Van der Graaf-Cazemier 60 jaar getrouwd

Echtpaar Van der Graaf-Cazemier 60 jaar getrouwd © Gemeente Zwartewaterland

Zestig jaar geleden, op 29 oktober 1959, stapten Matthijs van der Graaf en Hillie Cazemier in het huwelijksbootje. Burgemeester Bilder ging op 31 oktober op bezoek bij het echtpaar om hen te feliciteren met hun 60 jarig huwelijksjubileum.

Matthijs en Hillie ontmoetten elkaar in Zwartsluis via jongeren onder elkaar. Na twee jaar verkering zijn ze getrouwd. Hillie kwam uit een schippersgezin en deed de huishouding bij meerdere gezinnen. Matthijs van der Graaf was in dienst bij Prins van Wijngaarden. Het echtpaar woonde op een woonark en trok mee met het werk van Matthijs. In 1967 verhuisden ze van de ark naar een woning aan wal in Hasselt. Matthijs heeft later, tot zijn 61e, gewerkt als conciërge op de Greijdanus school in Zwolle.

Het echtpaar kreeg vijf kinderen, drie dochters en twee zonen. In de loop der jaren werd de familie flink uitgebreid. Er werden 16 kleinkinderen en later 14 achterkleinkinderen geboren.

Hillie breit graag voor de kinderen en kleinkinderen. De hobby van Matthijs is houtbewerking. Daarnaast was hij maar liefst 20 jaar vrijwilliger bij het Stoomgemaal. Ook Hillie is maatschappelijk betrokken. Zij draagt al jaren haar steentje bij als vrijwilliger in de Hazelaar.

“Geven en nemen, dat is belangrijk geweest in de afgelopen 60 jaar. We zijn erg dankbaar dat we dit mogen mee maken’’, aldus het bruidspaar. Het huwelijksjubileum wordt met vrienden en familie gevierd.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 01.11.19 | 11.20 UUR


advertentie