SC Genemuiden - ASV de Dijk 1-0 (0-0)

Moeizame overwinning Sportclub Genemuiden

Moeizame overwinning Sportclub Genemuiden

Moeizame overwinning Sportclub Genemuiden© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

Moeizaam, heel erg moeizaam. Zo kunnen we de 1-0 overwinning van Sportclub Genemuiden op ASV de Dijk gerust noemen. Aanvoerder en matchwinnaar Jens Jurn Streutker verwoorde het goed na afloop van het duel. "We zitten gewoonweg in een wat mindere fase, wanneer je dan in de slotfase van het duel de punten toch nog in huis weet te houden, dan voelt dat heel lekker. Maar dat het beter moet is duidelijk!"

Het werd een duel om snel te vergeten, een matig spelend Sportclub Genemuiden lijkt moeite te hebben om de juiste draai in deze fase van de competitie te vinden. De vorm is niet optimaal en dat is duidelijk terug te zien op het veld. "Het loopt niet zoals het zou moeten zijn, iedereen doet zijn stinkende best maar bevredigende resultaten komen zeer moeizaam of niet tot stand. Zo ook in de wedstrijd tegen laagvlieger ASV De Dijk."

Dat uitgerekend Streutker het verlossende doelpunt maakt zegt genoeg. In de slotfase van het duel mag of moet hij mee naar voren. De klok geeft bijna 90 minuten aan wanneer een voorzet van Jermain Baicadila de boomlange verdediger bereikt. Doelman Lassane Nikiema staat op het verkeerde been en het is Streutker die de bal met veel gevoel links van de keeper in het doel schuift. De ontlading die volgde zegt veel. Als een volleert sprinter rent hij richting de bank om samen met de technische staf en wisselspelers het doelpunt te vieren. De winst is binnen.

In de eerste helft zijn beide teams zoekende. Kay Velda krijgt een aantal kleine mogelijkheden. Aan de ander kant is het ASV de Dijk die de paal treft en misschien wel het dichtst bij het openingsdoelpunt is. Het schot van Feyo Glim niet veel later brengt hier ook geen verandering in, de oplettende doelman Patrick Jansen is alert en voorkomt dat Sportclub nog voor rust tegen een achterstand aankijkt.

Het bleef behelpen, ook in de tweede helft. Tien minuten voor tijd staat het nog steeds 0-0. Dit noopt trainer van der Weij tot een aantal omzettingen. Aanvoerder Streutker gaat mee naar voren, wat naar later zou blijken een gouden greep.

Voor ASV de Dijk waren de druiven dan ook zuur na afloop. Lang zag het er naar uit dat de Amsterdammers één puntje aan het duel zouden overhouden. Wanneer Viktor Banki en Mylan Polman het vizier wat scherper hadden gehad hadden dit er ook zomaar drie kunnen zijn. Bij SC Genemuiden maalde hier na afloop niemand om. "Ook lelijke wedstrijden moet je winnen. ASV de Dijk was zo’n wedstrijd." (www.sc-genemuiden.nl | Helmich Lubberts)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 25.11.19 | 09.25 UUR


advertentie