Inwoners ruimhartig voor Voedselbank Zwartewaterland

Inzamelingsactie Voedselbank levert 220 kratten op

De Voedselbank Zwartewaterland hield zaterdag 7 december een inzamelingsactie van houdbare producten bij de zes supermarkten in Zwartewaterland. De deelnemende supermarkten, in Hasselt de Boni en de Jumbo, in Genemuiden de Boni, Albert Heijn en ALDI en in Zwartsluis de Cop, werkten enthousiast mee door ervoor te zorgen dat er genoeg voorraad was. De voedselbanken helpen de armste gezinnen door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Bij binnenkomst in de winkel ontving het winkelend publiek een flyer, waarop de benodigde producten stonden.

"Per supermarkt was dit verschillend om te voorkomen dat men teveel van dezelfde producten krijgt. De vrijgevigheid van de inwoners van Zwartewaterland zorgde ervoor dat de actie een enorm succes werd en daaruit blijkt ook maar eens weer de betrokkenheid van de inwoners van Zwartewaterland bij het werk van de voedselbank en met de gezinnen die hier noodgedwongen gebruik van moeten maken", aldus Voedselbank Zwartewaterland.

"Bijna alle klanten namen wel een aantal producten mee in hun winkelkarretje naar de kassa. Nadat ze hun boodschappen afgerekend hadden, konden ze de te doneren artikelen overhandigen aan de vrijwilligers van de voedselbank. Aan het eind van de dag bleek dat er zeer ruimhartig geschonken is door de plaatselijke bevolking."

De actie heeft maar liefst zon 220 kratten gevuld met allerlei houdbare producten opgeleverd. Met een opbrengst van in totaal bijna 875,00 euro werd er ook royaal gedoneerd in de collectebussen.

De organisatie kijkt dan terug op een zeer geslaagde actie dag en bedankt alle gulle gevers en de vrijwilligers die zich hebben ingezet voor deze actie, want ook mede dankzij hen is deze inzameling een groot succes geworden. "Ook een woord van dank is op zijn plaats aan autobedrijf Breman en Zn uit Genemuiden en v/d Berg 'Alles onder n dak' uit Zwartsluis, die het vervoer van de kratten vanaf de supermarkten mogelijk hebben gemaakt door hun bestelbussen belangeloos beschikbaar te stellen.

"Mocht u zaterdag niet in de gelegenheid zijn geweest wat extra boodschappen te doneren, maar toch nog iets wilt geven, dan kan dit ook door een financile donatie over te maken op rekeningnummer NL63 RABO 0161 0577 21 van Stichting Voedselbank Zwartewaterland."

Douwe Egberts waardepunten
Vanaf 1 december is de jaarlijkse inzamelactie van Voedselsbank Zwartewaterland voor Douwe Egberts waardepunten weer van start gegaan. De ingeleverde waardepunten zullen worden verzilverd voor pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. De punten kunnen de hele maand december worden ingeleverd bij Boni en Albert Heijn in Genemuiden, Boni en Jumbo in Hasselt en bij Cop Zwartsluis.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 09.12.19 | 11.36 UUR


advertentie