Vrijwilligers SAWZ steken handen uit de mouwen

Vestingswerk Hanzestad Hasselt weer zichtbaar

Vrijwilligers SAWZ steken handen uit de mouwen

Vrijwilligers SAWZ steken handen uit de mouwen© SAWZ

Aan de Grintwal in Hasselt staat nog een laatste restant van wat eens een imposant vestingwerk van de Hanzestad is geweest. Dinsdag 10 december 2019 zijn vrijwilligers van Stichting Archeologische Werkgroep Zwartewaterland (SAWZ) begonnen om dit vrij te maken van begroeiing.

"Door de begroeiing, die door de jaren heen door en over de muur was gegaan, was deze muur aan al deels onzichtbaar geworden en brokkelde steeds meer af. Om dit tegen te gaan heeft de stichting, van de gemeente in het kader van 'Samen Actief' financiŽle steun ontvangen. De werkzaamheden hebben ook te maken met het vorig jaar ingediende plan voor restauratie", aldus de vrijwilligers.

Het unieke stuk muur is nog een restant dat onderdeel was van het Rondeel, die voorheen deel uitmaakte van de Kruittoren.

De 'Stichting Archeologische Werkgroep Zwartewaterland' stelt zich ten doel het behouden en beschermen van archeologische- en cultuurhistorische waarden in Zwartewaterland.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 11.12.19 | 09.01 UUR


advertentie