Aanspreekpunt voor vragen over relaties en scheidingen in Zwartewaterland

Startsein voor project Maak je har(d)t voor je relatie

De gemeente Zwartewaterland start in samenwerking met netwerkpartners en de kerken uit Zwartewaterland het project ‘Maak je har(d)t voor je relatie’. Het project richt zich op het voorkomen van relatiebreuken en op het beperken van de gevolgen ervan. Er is bijvoorbeeld aandacht voor hoe je een relatie leuk kunt houden en hoe je met relatieproblemen kunt omgaan. Maar ook hoe om te gaan met een relatiebreuk als er kinderen bij betrokken zijn.

Als onderdeel van dit project is een aanspreekpunt ingesteld voor alle inwoners van Zwartewaterland die vragen hebben over hun relatie, nadenken over een scheiding, concrete plannen hebben hiervoor of hierover advies en hulp nodig hebben. Inwoners kunnen hier hun verhaal delen, vragen stellen en tips krijgen. Dit kan ook anoniem.

Problemen voorkomen en tijdig de juiste hulp bieden Het initiatief sluit aan op de visie van het Sociaal Domein: ‘Schouder aan schouder - In verbinding met elkaar problemen voorkomen’. Wethouder Maarten Slingerland: “Problemen voorkomen en tijdig de juiste hulp bieden is beter dan achteraf oplossen. Het welzijn van onze inwoners staat voorop. Soms kan het helpen om je verhaal kwijt te kunnen of te sparren met een onafhankelijk persoon. Aanspreekpunt Margreet Breman is niet verbonden aan een kerk of organisatie, maar wordt ingezet voor het eerste contact. Wanneer gewenst kan zij wel contact opnemen met de gemeente, hulpverlening, of een aanspreekpunt vanuit de kerkelijke gemeenten die verbonden zijn aan dit project.”

Aanbod cursussen en bijeenkomsten binnen het project Het project ‘Maak je har(d)t voor je relatie’ biedt naast het aanspreekpunt ook cursussen en bijeenkomsten aan. Zo kunnen stellen uit Zwartewaterland zich opgeven voor de cursus ‘Sterke Stellen’. En er zijn bijvoorbeeld groepsbijeenkomsten specifiek voor vrouwen die te maken hebben met een scheiding.

Informatie over het aanspreekpunt en het cursusaanbod Meer informatie over het aanspreekpunt en het aanbod aan cursussen en bijeenkomsten is te vinden op de gemeentelijke website www.zwartewaterland.nl/maak-je-hardt-voor-je-relatie

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 17.01.20 | 17.21 UUR


advertentie