Ledenvergadering op dinsdag 21 januari 2020

Historische Vereniging Zwartsluis roept leden bijeen

Maritiem archeoloog Wouter Waldus houdt op dinsdag 21 januari een lezing over de spectaculaire lichting van de IJsselkogge bij Kampen. Het was het hoogtepunt van een bijzondere maritieme operatie op de IJssel waar het bedrijf Hebo uit Zwartsluis een centrale rol bij speelde. In deze lezing zal Wouter nader ingaan op de achtergrond van het project en de onderzoeksresultaten van dit fascinerende 15e Eeuwse schip.

Wouter Waldus studeerde archeologie van Noordwest-Europa aan de universiteit van Leiden. Hij specialiseerde zich in de maritieme archeologie. Hij was projectleider bij de lichting van de IJsselkogge 'het meest spectaculaire en wetenschappelijk gezien belangrijkste project' tot nu toe. Het is mogelijk om na afloop het boek 'De IJsselkogge Hanzeverleden boven water' te verkrijgen.

Leden en niet-leden welkom in Sluuspoort te Zwartsluis. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur met een kop koffie of thee. Leden gratis entree, niet leden betalen 5,00 euro, inclusief kop koffie/thee.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 17.01.20 | 20.00 UUR


advertentie