Op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer

Hazenexcursie in natuurgebied 'De Olde Maten'

Op zaterdag 1 februari 2020 gaat de boswachter van Staatsbosbeheer, samen met belangstellenden, op zoek naar hazen in natuurgebied de Olde Maten bij Rouveen. Vanaf informatiecentrum De Veldschuur struin je door een landschap van kleine bossingels en graslanden. In dit landschap, ook wel slagenlandschap genoemd, voelt de haas zich prima thuis. Ga mee en maak kans op een ontmoeting met dit schuwe dier.

In februari begint de 'rammeltijd'. De mannetjes (rammelaars) gaan dan achter de vrouwtjes (moeren) aan. Soms staan ze rechtop tegenover elkaar en lijkt het wel of ze aan het boksen zijn. De Olde Maten is bekend om zijn reeŽn. Ook die kun je tegen het lijf lopen.

De start is om 13.30 uur bij de Veldschuur Bid en Werk, Wijkweg 2, 7954 HP Rouveen en duurt ongeveer anderhalf uur. Na afloop is er snert in de Veldschuur.

Tip: kleed je warm aan en neem een verrekijker mee. De kosten bedragen Ä 8,- per persoon.
Aanmelden via 038-4772734 of info@veldschuur.net

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 22.01.20 | 06.14 UUR


advertentie