Kom ook langs in Bibliotheek Zwartewaterland

De Nationale Voorleesdagen komen eraan!

De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal gericht op kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen is leuk en nuttig: het versterkt de band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling en schoolprestaties. Prenten- en voorleesboeken worden tijdens De Nationale Voorleesdagen volop onder de aandacht gebracht.

Voorlezen, wie is er niet groot mee geworden? Voor menigeen is de levenslange liefde voor het verhaal begonnen met dat ene speciale voorgelezen boek waar je maar geen genoeg van kreeg. Je weet vast zelf nog wel hoe fijn of spannend het was om voorgelezen te worden, of hoeveel voldoening het gaf om zelf voor te lezen.

Nationale Voorleesdagen
Tijdens De Nationale Voorleesdagen van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari wordt in het hele land extra aandacht besteed aan voorlezen. Het themaboek dat centraal staat tijdens de voorleesdagen is ‘Moppereend’ geschreven door Joyce Dunbar en geďllustreerd door Petr Horáček en vertaald door Jesse Goossens. Een mopperboek om vrolijk van te worden! Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste... dat vindt zij. De campagne richt zich specifiek op ouders van kinderen van nul tot zes jaar. Een belangrijk doel van deze campagne is peuters en hun ouders te laten ervaren dat (voor)lezen leuk is.

Daarom zijn peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in Zwartewaterland uitgenodigd om met hun groepen op bezoek te komen in de Bibliotheek of de Bibliotheekmedewerker komt bij hen op de groep voor een mooi voorleesverhaal. Diverse groepen hebben hier gehoor aan gegeven en hebben afspraken gemaakt met de medewerkers. Tijdens het bibliotheek- of groepsbezoek wordt er aandacht besteed aan het prentenboek van het jaar ‘Moppereend’.

Peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen konden zich ook aanmelden voor het gebruiken van het vertelkastje en de vertelplaten van ‘Moppereend’ of voorleesshows (de decors) en vertelplaten van voorgaande jaren. Volgens een rooster gaan de materialen naar de verschillende instellingen.

Daarnaast wordt op woensdag 22 en 29 januari, tijdens het voorleeshalfuurtje in Bibliotheek Hasselt, voorgelezen uit ‘Moppereend’. Het voorleeshalfuurtje begint om 15.00 uur.

Cadeautje voor nieuwe leden
De Bibliotheek hoopt met deze campagne de boodschap over te brengen dat voorlezen belangrijk is voor de taalontwikkeling van kinderen en vooral ook dat voorlezen leuk en gezellig is. In het streven om steeds meer ouders ervan te overtuigen dat voorlezen aan jonge kinderen een leuke en nuttige tijdsbesteding is, werft Bibliotheek Zwartewaterland tijdens deze campagne ook zoveel mogelijk nieuwe aspirant lezertjes als lid van de Bibliotheek. Het lidmaatschap is gratis voor kinderen. Wie zijn kind (van 0 tot 6 jaar) tijdens de Nationale Voorleesdagen aanmeldt, krijgt een bijzonder mooi en zachte Moppereend vingerpopje cadeau (zolang de voorraad strekt!).

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 23.01.20 | 13.51 UUR


advertentie