Hasselters krijgen aansluiting met de subtop

Olympia'28 start tweede seizoenshelft met winst

Olympia'28 is de tweede seizoenshelft goed begonnen tegen Zwolsche Boys. De ploeg uit Hasselt kwam voor rust snel op voorsprong, maar zag de Zwollenaren na rust op gelijke hoogte komen. Halverwege de tweede helft maakten de Hasselters de winnende treffer.

Na twee gespeelde oefenwedstrijden in de winterstop tegen Noord Veluwse Boys (3-1 Winst) en FC Meppel (2-2 Gelijkspel) mocht de ploeg van trainer Jarrisch Keizer zaterdag jl. aantreden tegen Zwolsche Boys. Die ploeg vinden we momenteel terug op de tweede plaats in de Derde Klasse C.

Olympia'28 begint deze middag goed aan de wedstrijd. De eerste kans is gelijk raak als Valery Leusink de meegesprinte Bertus Finke wegsteekt. Oog in oog met de doelman maakt Finke geen fout en schiet de bal in het doel. Een paar minuten later zijn de Hasselters wederom gevaarlijk, ditmaal is het Leusink die het zelf probeert maar zijn schot van afstand naast het doel ziet verdwijnen.

Na de sterke openingsfase gaat de wedstrijd meer gelijk op, de Zwolse ploeg krijgt meer het balbezit maar weet niet door de Hasseltse defensie te komen. De eerstvolgende kans zien we vlak voor rust. Het is Finke die met een prachtige schijnbeweging zijn tegenstander op het verkeerde been zet en een scherpe voorzet geeft aan de toegesnelde Stan Roosken. Hij probeert met een volley de doelman te verschalken maar ziet de bal in het zijnet verdwijnen.

Waar in de eerste helft de Hasselters de bovenliggende partij waren is dat in de tweede helft de ploeg uit Zwolle. In de 51e minuut komen zij dan ook langszij in de omschakeling. Een diepe bal kan niet goed verwerkt worden in de Hasseltse defensie waarna een voorzet in de zestienmeter kan worden binnengeschoten. Na deze onverwachte gelijkmaker is het Olympia'28 die het initiatief neemt in de wedstrijd. Eerst in het Finke die gevaarlijk weet te worden voor het doel, maar zijn schot gekeerd ziet worden.

In de 61 minuut komt de ploeg dan alsnog op voorsprong. Een vrije trap wordt goed de zestienmeter ingedraaid en het is Roosken die de bal in het doel weet te koppen. Wat volgt is een offensief van Zwolsche Boys om in ieder geval een punt over te houden aan deze wedstrijd.

Gevaarlijkste man aan Zwolse zijde is Jeffrey de Nooijer die meerdere malen gevaarlijk weet te worden voor het doel van doelman Jeroen Bos. Aan de andere kant is het Jeffrey v.d. Belt die een opgelegde kans krijgt om de 3-1 binnen te schieten maar zijn schot richting de kruising gekeerd ziet worden door de goalie. In de blessuretijd weet Zwolsche Boys nog eenmaal gevaarlijk te worden uit een vrije trap, maar ditmaal is het Dieter Kroek die de bal van de doellijn weet te werken. Hierdoor wint de ploeg van trainer Jarrisch Keizer de eerste wedstrijd na de winterstop en heeft het nog steeds de aansluiting met de subtop.

Volgende week speelt Olympia'28 een thuiswedstrijd tegen VV Elspeet. Aan de ploeg uit Hasselt de taak om zich te revancheren voor de onnodige uitnederlaag aan het begin van het seizoen. (www.olympia28.nl | Berthil Kreykes)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 27.01.20 | 10.34 UUR


advertentie