'Is schrijven voor jou een probleem?'

Taalmorgens in Bibliotheek Hasselt én Zwartsluis

Ken je nog niet zoveel Nederlandse woorden? Vind je het moeilijk om Nederlandse teksten te lezen? Of is schrijven voor jou een probleem? Kom dan naar de taalmorgens in Bibliotheek Hasselt of Bibliotheek Zwartsluis.

Sinds een aantal maanden houden vrijwilligers in Bibliotheek Hasselt elke donderdagmorgen 09.30 – 11.30 uur een taalmorgen. Tijdens deze taalochtenden ben je actief bezig met de Nederlandse taal en maak je kennis met andere culturen/talen. Dat onder het genot van een kopje koffie of thee.

Elke week zijn er andere taalactiviteiten, zoals het praten over een onderwerp, het lezen en begrijpen van teksten/boekjes, het doen van (taal)spellen, kwartetten en het bespreken van typisch Nederlandse zaken.

Er komen mensen met hele verschillende achtergronden. Bijvoorbeeld uit Polen, Eritrea, Mexico, Syrië, Iran, Turkije en ook Nederland. De groep in Hasselt is inmiddels zo groot dat we ook een groep in Zwartsluis kunnen starten.
Vanaf maandag 3 februari is er in Bibliotheek Zwartsluis van 9.30-11.15 uur elke maandagmorgen een taalmorgen. De ochtend wordt begeleid door een medewerker van de Bibliotheek.

Iedereen die het leuk vindt om samen een kop koffie/thee te drinken en geïnteresseerd is in de Nederlandse taal en andere culturen/talen is van harte welkom in Hasselt of Zwartsluis. En ken je iemand die op taalgebied graag iets extra’s wil leren, attendeer die dan op deze morgens.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 27.01.20 | 17.22 UUR


advertentie