Veiligheidsregio IJsselland verwerkt veel meldingen

Storm zorgt voor tientallen meldingen in deze regio

Storm zorgt voor tientallen meldingen in deze regio

Storm zorgt voor tientallen meldingen in deze regio© DKN | RDV

Zondag 9 februari 2020 deed de storm Ciara onze regio aan. Bij de meldkamer kwamen in een korte tijd veel meldingen binnen, in IJsselland werden er zo 60 afgehandeld. Meldingen van omgewaaide bomen, loszittende dakdelen en andere dreigende situaties worden door brandweercollega's z.s.m. opgeruimd c.q. veiliggesteld. Brandweer IJsselland en gemeenten zijn ook maandag overdag nog bezig met het afhandelen van deze meldingen.

Stormschade op N331 in Hasselt
De brandweer van Hasselt is zondag 9 februari gealarmeerd voor een stormschade op N331. De melding werd om 21:17 uur verzonden naar de brandweer van Hasselt, die met gepaste spoed ter plaatse is gegaan.

Veiligheidsregio IJsselland
Veiligheidsregio IJsselland is verantwoordelijk voor crisisbeheersing en rampenbestrijding in de regio IJsselland. Deze wordt gevormd door de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. Binnen de veiligheidsregio werken brandweer, politie, GHOR, gemeenten en ketenpartners (bv. Waterschappen, nutsbedrijven) nauw samen om inwoners beter te beschermen tegen de risico’s van branden, rampen en crises.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 10.02.20 | 07.10 UUR


advertentie