Ouderschap en opvoeden

Cursus 'Positief Opvoeden' start op 9 maart

Op maandag 9 maart 2020 start in Genemuiden de cursus 'positief opvoeden'. De cursus is voor elke ouder die meer kennis wil over het opvoeden van kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Er zijn vier cursusavonden en een gezamenlijke slotavond. U kunt zich nog aanmelden voor deelname.

Positief opvoeden begint met aandacht geven aan je kind. Zo kun je een te veel aan ongewenst gedrag voorkomen. Laat je kind wel ongewenst gedrag zien dan zijn er diverse vaardigheden om op een rustige manier sturing te geven. Tijdens de cursus oefen je deze vaardigheden eerst samen om ze vervolgens thuis toe te passen. Zo leer je wat voor jou werkt en creŽer je geloof in eigen kunnen om ongewenst gedrag op een positieve manier te overwinnen. De cursus heeft tot doel om het opvoeden van kinderen gemakkelijker te maken en om kinderen op een positieve manier op te voeden en de ontwikkeling van kinderen te stimuleren.

Cursusinformatie
Deze cursus voor ouders met kinderen van nul tot twaalf jaar bestaat uit vier avonden en een slotavond. De cursus is voor elke ouder die meer kennis wil over het opvoeden en vraagt om actieve deelname. Aan de hand van een werkboek ga je zelf en in groepjes aan de slag met het formuleren van doelen en het stimuleren van goed gedrag.

De avonden zijn op 9 maart, 16 maart, 23 maart,30 maart en 20 april 2020 van 19.30 Ė 21.30 uur in Genemuiden aan de Jan van Arkelstraat 5. De kosten voor deze cursus zijn 15,00 euro.

Interesse?
Meld je dan aan of e-mail uw vragen naar: a.vandenarend@zwartewaterland.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 21.02.20 | 10.58 UUR


advertentie