Update 25 maart: Coronavirus (COVID-19)

Landelijke en regionale media voor verslaggeving rondom het coronavirus naar Zwartewaterland

Drukke tijden voor landelijke en regionale media

Drukke tijden voor landelijke en regionale media© DKN | RDV

Verslaggevers van landelijke en regionale media zijn woensdag 25 maart 2020 massaal ter plaatse voor berichtgeving rond het nieuwe coronavirus (COVID-19) in de gemeente Zwartewaterland. Tegelijkertijd schept zo'n grote groep aan journalisten ook nieuwe pijnlijke dilemma's in verslaggeving. "De Rijksoverheid heeft opgeroepen om anderhalve meter afstand te houden, en dat doen wij dan ook", zeggen de verslaggevers.

Belangrijke hygiŽnemaatregel
Het team (NOS) bestaat uit een cameraman en een verslaggever. Die laatste is uitgerust met een lange microfoonstandaard, daaraan hangend een richtmicrofoon voorzien van een 'windkap'. Waar letten de verslaggevers nu extra goed op? "Nou, verslaggeving tijdens de coronacrisis kan op verschillende manieren. De eerste is een heel belangrijke hygiŽne-, en veiligheidsmaatregel; houd afstand tot de mensen om je heen. Ook als je een gesprek opneemt. Daarnaast volgen we dagelijks de officiŽle richtlijnen en protocollen van het RIVM."

Onwezenlijke situatie
Burgemeester Bilder is tijdens het nieuwe coronavirus (COVID-19) in de gemeente Zwartewaterland, ťťn van de meest geÔnterviewde personen van onze gemeente. "Het gaat naar omstandigheden goed met mij", laat onze burgervader in een telefonisch interview op Zwartewater FM weten. "Zelf heb ik een goede gezondheid, maar het is een ontzettend drukke en spannende tijd. Een onwezenlijke situatie. Je gaat smachten naar dingen die je twee weken geleden nog gewoon vond."

Het nieuwe Coronavirus (COVID-19) in Nederland.
Wat moet je doen?

Blijf zoveel mogelijk thuis
Ga alleen naar buiten voor werk als je niet thuis kunt werken, voor boodschappen, een frisse neus of als je aan iemand zorg verleent,

Blijf thuis als je last hebt van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts
Heb je koorts? Dan blijven ook je huisgenoten thuis. Met uitzondering van mensen in cruciale beroepen en vitale processen

Alle bijeenkomsten en evenementen worden afgelast tot 1 juni 2020
Ook bij minder dan 100 bezoekers

Vergeet niet!
Was je handen regelmatig
Schud geen handen
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
Gebruik papieren zakdoekjes
Houd 1,5 meter afstand van anderen

Vragen over het coronavirus? Neem dan contact op via 0800-1351.
Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur.
Veelgestelde vragen over de gevolgen van het coronavirus voor onderwijs, kinderopvang, werknemers, werkgevers, ondernemers, reizigers, openbaar vervoer, sport en cultuur vind je op Rijksoverheid.nl.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 26.03.20 | 00.00 UUR


advertentie