Update 24 maart: Coronavirus (COVID-19)

Bilder: Ook veertigers ziek met coronaverschijnselen

Burgemeester Bilder gaf aan dat Hasselt buitengewoon zwaar getroffen is door het coronavirus. "De verwachting is niet dat het er de komende dagen beter uit ziet. Er liggen nog een aantal mensen in kritieke toestand in het ziekenhuis of elders." Dat heeft burgemeester Bilder dinsdag in een telefonisch interview bij de lokale omroep, Zwartewater FM bekendgemaakt.

"Dinsdag hebben zich zeven mensen uit Genemuiden gemeld met coronaverschijnselen, waarvan er een is getest. In Zwartluis een persoon en een drietal Hasselters, waarvan een persoon met ernstige verschijnselen van corona. Bilder heeft dagelijks contact met huisarts Tuinstra om het beeld van de overige huisartsen in kaart te brengen. Bilder benadrukt nogmaals dat het echt niet zo is dat het uitsluitend hoogbejaarden betreft. “Er zitten ook veertigers tussen.”

Bilder is blij dat de meeste mensen de waarschuwingen en regels serieus nemen. “Ik krijg af en toe berichten dat mensen iets zien wat niet klopt, maar die berichten zijn wel de uitzondering. Bij de supermarkten zitten nog wel wat verbeterpunten. Hier kunnen onder andere de regels nog wat uniformer; 'maar de goede wil is breed aanwezig. Het is wel een zaak van leven of dood', aldus Bilder.

Volgens de burgemeester zet de politie extra in op surveillance, in alle kernen meer zichtbaarheid, in Hasselt nog het meest. “Niet dat in Hasselt meer controle nodig is, maar omdat er mogelijk zoveel besmettingen zijn.” Ook gaf hij aan samen met het college zelf met regelmaat de straat op te gaan. "Met alle vertrouwen die ik heb in de burgers, wij maken van alle meldingen wel werk."

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 24.03.20 | 20.22 UUR


advertentie