Afstandsonderwijs op het Agnieten College in Zwartsluis

Videogesprekken met leerlingen: Hoe gaat het met je?

In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus maakte Onderwijsminister Slob op 15 maart bekend dat scholen in heel het land moesten sluiten. Na deze ingrijpende boodschap maakten docenten in korte tijd materiaal klaar om onderwijs op afstand te geven. Ook het personeel van het Agnieten College in Zwartsluis heeft keihard gewerkt om in deze buitengewone situatie de leerlingen het best mogelijke aan te bieden.

Met behulp van innovatieve online leermiddelen wordt contact onderhouden met leerlingen.

Het lesrooster kan vanuit huis gevolgd worden. De opdrachten staan klaar en kunnen geregeld live gevolgd worden als de docent les geeft over een onderwerp dat extra uitleg vraagt. Is een leerling door de wekker heen geslapen, te laat in de les of is het huiswerk niet in orde? Dan is de conciërge daar om naar huis te bellen om je ‘bij de les te halen’.

Ontmoetingen met klasgenoten kunnen ook online, al is dat toch anders dan in het echt. Het contact onderhouden met de leerling en elkaar blijven ‘zien’ op afstand is zeer waardevol. Daarom voeren mentoren en docenten videogesprekken met hun leerlingen. Hoe gaat het met je, waar loop je tegenaan met dit afstandsonderwijs, kunnen wij jou helpen? Leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis zijn misschien uit de school, maar niet uit het hart.

De leerlingen van het Agnieten College Zwartsluis worden enorm gemist. Het personeel ziet hoe hard de leerlingen werken en zijn daar ontzettend trots op! Gehoopt wordt dat de leerlingen weer snel terug op school kunnen zijn. Het kabinet beslist op 21 april of de maatregelen nog verder worden verlengd.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 20.04.20 | 09.12 UUR


advertentie