'Alle kinderen hebben recht op een veilige thuishaven'

Zwartewaterland sluit zich aan bij de ‘Coalition of the Willing’

De gemeente Zwartewaterland sluit zich aan bij de ‘Coalition of the Willing’ en toont zich solidair met vluchtelingen en asielzoekers in de vluchtelingenkampen. Het college geeft hiermee gehoor aan de oproep van een raadsmeerderheid bestaande uit de fracties van CU, SGP, PvdA en CDA.

De Coronacrisis treft iedereen. De gevolgen zijn voor iedereen voelbaar, zo ook voor vluchtelingen en asielzoekers die onder erbarmelijke omstandigheden leven in vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden.

Op 1 april jl. is hebben een aantal samenwerkende vluchtelingenorganisaties een brief verstuurd naar alle Nederlandse gemeenten. Hierin roepen zij gemeenten op zich aan te sluiten bij de ‘Coalition of the willing’ en solidariteit te tonen met deze vluchtelingen en asielzoekers. De coalitie pleit voor een snelle evacuatie en relocatie van de meest kwetsbaren, beginnend met 500 alleenstaande kinderen. Daartoe is in Nederland de actie #500kinderen in het leven geroepen. Het kabinet wordt dringend verzocht zich aan te sluiten bij andere Europese lidstaten die al hebben aangegeven alleenstaande minderjarigen op te nemen.

Alle kinderen hebben recht op een veilige thuishaven
"Als gemeente Zwartewaterland willen wij graag solidariteit tonen met de vluchtelingen en asielzoekers die onder erbarmelijke omstandigheden in vluchtelingenkampen verblijven. In Nederland leven we in een welvarend land. Wij willen in gepaste verhouding onze verantwoordelijkheid nemen bij het opvangen van deze vluchtelingenkinderen. Zij hebben recht op een veilige thuishaven", geeft wethouder Knol namens het college aan.

"Wij hopen dat wij samen met andere gemeenten een duidelijk signaal kunnen afgeven naar de Nederlandse regering en dat zij haar huidige standpunt herziet."

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 04.06.20 | 11.00 UUR


advertentie