Gemeente helpt inwoners om aan toekomst te werken

Gemeente Zwartewaterland biedt inwoners gratis cursussen aan

Door het coronavirus zitten veel werknemers noodgedwongen thuis. Een goed moment om te werken aan je eigen ontwikkeling en je toekomst. De gemeente Zwartewaterland wil hier aan bijdragen, door inwoners en kleine zelfstandigen gratis het online cursusaanbod van RegioOpleiders aan te bieden. Inwoners kunnen kiezen uit ruim 500 cursussen. Van een cursus Excel, leren presenteren, basiskennis van een andere taal, klantvriendelijkheid, foutloos schrijven tot bijvoorbeeld marketing- en salestrainingen. Wethouder Knol: "Inwoners kiezen zelf de cursus die bij hen past. Ze krijgen drie maanden de tijd om cursussen te volgen, zoveel als zij zelf willen."

Deelname is volledig gratis.

RegioOpleiders is een kans voor veel inwoners
Het cursusaanbod is niet alleen bedoeld voor inwoners die door de coronacrisis geen werk meer hebben, maar ook voor inwoners die al langere tijd geen werk hebben, een uitkering vanuit de Participatiewet ontvangen en voor zzp’ers die door de coronacrisis minder omzet hebben.

Wethouder Knol: “Veel inwoners gaan door een zeer moeilijke periode. Toch biedt deze periode ook ruimte voor positiviteit, er is meer tijd voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met dit cursusaanbod willen we inwoners stimuleren om gebruik te maken van deze ruimte, om zo de kans op werk te vergroten.”

Inwoners die gebruik willen maken van het aanbod, kunnen zich aanmelden bij de gemeente. Aanmelden kan via: www.zwartewaterland.nl/cursusaanbod

Nadat de gemeente de aanmelding heeft goedgekeurd, sturen zij de gegevens door naar RegioOpleiders, voor toegang tot de cursussen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 29.06.20 | 08.30 UUR


advertentie