Nieuwe expositie in Bibliotheek Hasselt

'Vermoeide gezichten': houtskooltekeningen van Nelleke Roessingh

Expositie Vermoeide gezichten

Expositie Vermoeide gezichten© Jolenta Weijers

Nelleke Roessingh uit Hasselt stelt in augustus en september houtskooltekeningen van vermoeide gezichten tentoon in de bibliotheek in haar woonplaats. De tekeningen zijn geïnspireerd op foto’s van Jiri Büller in de Volkskrant. De fotograaf portretteerde vermoeide medewerkers van ziekenhuizen in Uden en Breda. Zijn foto's tonen gezichten van intensive care-medewerkers vlak na hun dienst, fysiek en mentaal vermoeid door hun werk op de grens van leven en dood.

Nelleke Roesingh exposeert haar tekeningen op een eenvoudige manier: met punaises op een lat geprikt. Dat geeft de kunstwerken extra impact.

De Hasseltse, die al lang tekent en schildert, was een paar maanden geleden ook al in de bibliotheek te bewonderen. Toen maakten haar portretten van onder anderen Leo Vroman en Armando deel uit van een expositie van de Hasselter Expressie Klub, HEK.

'Vermoeide gezichten' is te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Hasselt.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 29.07.20 | 18.53 UUR


advertentie