Aanleg CamperParkingHasselt.nl krijgt steeds meer vorm

Camper Parking Hasselt, economische impuls voor Hasselt

Wiebe Bethlehem bij CamperParkingHasselt.nl

Wiebe Bethlehem bij CamperParkingHasselt.nl© DKN | RDV

De aanleg van de nieuwe Camper Parking in Hasselt met de naam CamperParkingHasselt.nl aan het Diamanten Bolwerk krijgt steeds meer vorm. In 2018 deed burgemeester Bilder een oproep aan ondernemers om met ideeŽn te komen om Hasselt aantrekkelijker te maken voor toeristen. De gemeente Zwartewaterland is destijds met vier ondernemers aan tafel gaan zitten om te kijken of ze dichter bij elkaar konden komen met de ideeŽn.

Ook Wiebe Bethlehem (oud-Hasselter, red.) reageerde op deze oproep en uiteindelijk wordt zijn idee nu gerealiseerd. De uitbater exploiteert - tezamen met zijn vrouw Bea Bethlehem - ook Recreatiecentrum Hesselte in het Drentse Havelte. ĎCamperParkingHasselt.nl gaat geen kampeerterrein worden zoals Recreatiecentrum Hesselte, je gaat er een paar nachten slapen, de stad verkennen en dan weer door naar een andere plek. Dit kan bijvoorbeeld een andere Hanzestad zijn die op de nieuwe Hanzeroute ligt. Hasselt is als Hanzestad lid van het Hanzestedenverband, gezamenlijk is nu afgesproken dat elk lid, waar mogelijk, de campervoorzieningen gaat upgradení, aldus uitbater Wiebe Bethlehem.

Bij de CamperParkingHasselt.nl komen verschillende voorzieningen. Elke plaats van circa 60 vierkante meter krijgt een aansluiting voor elektriciteit. Ook wordt er een toiletgebouw gebouwd met toiletten, douches en een plaats waar afvalwater kan worden geloosd. De Camper Parking wordt toegankelijk gemaakt met een slagboomsysteem. Bij aankomst trekt de camperaar een kaartje bij de slagboom waarmee ook het toiletgebouw kan worden geopend. Na afloop van het verblijf op de Camper Parking kan men met het kaartje naar de betaalautomaat en kan het verblijf betaald worden. Vervolgens kan de camperaar zijn weg weer vervolgen naar de volgende bestemming.

CamperParkingHasselt.nl zal 50 weken per jaar geopend zijn. Tijdens 't Euifeest is de Camper Parking gesloten en zal de feesttent op het terrein van de Camper Parking geplaatst worden. ďFijn dat deze ondernemer zijn voorzieningen aanpast aan het jaarlijkse EuifeestĒ, aldus een woordvoerder van de gemeente Zwartewaterland. Het ondernemersechtpaar Wiebe en Bea Bethlehem heeft voor 10 jaar een vergunning.

De werkzaamheden van de Camper Parking zijn eind 2020 klaar. Begin seizoen 2021 komt er dan naar verwachting een officiŽle opening.

Door: De Zwartewaterkrant | Jan-Maarten Kreulen

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 21.08.20 | 09.45 UUR


advertentie

Prachtig aan het water wij zijn volgend jaar van de partij!,,
Aartje en Cor van Tricht | Wageningen | WOENSDAG, 26.08.20 | 11.03 UUR | Kwetsend of ongepast?