Van der Breggen schrijft wederom wielerhistorie

Anna van der Breggen wint ook wegrit op WK wielrennen

Anna van der Breggen

Anna van der Breggen© Boels-Dolmans Cycling Team

Anna van der Breggen heeft zaterdag 26 september 2020 opnieuw wielerhistorie geschreven. Tijdens de wegwedstrijd bij de wereldkampioenschappen wielrennen snelde de geboren Hasseltse namelijk naar haar tweede wereldtitel in een week. Van der Breggen pakte in en om het Italiaanse Imola uit met een indrukwekkende solo van 41,5 kilometer.

Van der Breggen startte na haar gewonnen tijdrit bij de WK wielrennen logischerwijs als een van de topfavorieten aan de WK-wegwedstrijd.

Op het programma stond een koers over 143 kilometer over vijf heuvelachtige omlopen. Start en finish lagen op het circuit van Imola. Van der Breggen kwam aan het einde van de eerste ronde ten val, maar ze kon mede dankzij hulp van ploeggenotes weer goed naar het peloton worden teruggereden.

Van der Breggen werd in de voorlaatste ronde op het zwaarste klimmetje van de ronde perfect gebracht door de Nederlandse ploeg. Marianne Vos opende het bal, daarna nam Annemiek van Vleuten gezwind over. Daarna, met nog 41,5 kilometer te rijden, plaatste Van der Breggen haar demarrage. Deze versnelling bleek direct de juiste. Achter haar konden de overige favorieten Van der Breggen niet volgen, waardoor het een lange triomftocht werd.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 26.09.20 | 17.57 UUR


advertentie