Verontruste bewoners tekenen online petitie

PvdA houdt situatie rondom nieuwe uitrit Zwartewaterweg scherp in de gaten

De aansluiting van een nieuwe uitrit op de Zwartewaterweg - Veerweg houdt de gemoederen bezig in Hasselt. "Met een publicatie in de Staatscourant en vergunningaanvraag ingediend bij de provincie Overijssel en Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) verdient de aanvraag niet de schoonheidsprijs." Dat meldt Klaas Eenkhoorn (PvdA) op vragen van De Zwartewaterkrant.

"Op zijn minst had het publiek lokaal ge´nformeerd moeten worden, zodat zij konden reageren." Klaas Eenkhoorn heeft namens de PvdA-raadsfractie vragen gesteld aan de wethouder Slingerland over de wijze van communicatie met de gemeente Zwartewaterland. "De provincie ziet deze weg op termijn in beheer van onze gemeente. Ook hebben we het veiligheidsaspect aan de orde gesteld bij de wethouder, want daar gaat het ons vooral om. Met de nieuwe aansluiting erbij wordt het er allemaal niet veiliger op voor onze gebruikers van het fietspad."

Klaas Eenkhoorn: "We hebben ons afgevraagd of de verkeersdeskundigen niet hebben zitten slapen door positief te adviseren op voornoemde aansluiting. Wethouder Slingerland liet op zijn beurt weten dat de Zwartewaterweg er niet veiliger op wordt."

"De gemeente zal een onveilige weg niet overnemen van de provincie. Wij, als raadsfractie, wachten dan ook in spanning af hoe dit afloopt."

Honderden verontruste bewoners hebben bezwaar aangetekend en een werkgroep, onder leiding van Jan Bruinenberg, is een online petitie gestart: www.petitie24.nl/petitie/3376/protest-uitrit-zwartewaterweg-naar-breman-hasselt

Fractie PvdA Zwartewaterland laat op zijn beurt weten de situatie - in het belang van de veiligheid voor de inwoners van Zwartewaterland - scherp in de gaten te houden.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 20.11.20 | 09.08 UUR


advertentie