Eerste appartementencomplex voor 'Om de Weede'

Burgemeester Bilder opent nieuw bouwterrein in Hasselt

Burgemeester Bilder opent nieuw bouwterrein in Hasselt

Burgemeester Bilder opent nieuw bouwterrein in Hasselt© WVG Ontwikkeling B.V

Donderdag 10 december 2020 heeft burgemeester Bilder van Zwartewatrerland, in bijzijn van WVG Ontwikkeling BV en Knol Bouw bv het bouwterrein aan de Torenwachter in Hasselt officieel geopend. Met het doorknippen van een lint gaf de burgemeester het terrein, vanuit de gemeente, vrij voor de nieuwbouw van in totaal 38 appartementen op uitbreidingsplan ‘Om de Weede’.

WVG Ontwikkeling uit Meppel ontwikkelt en realiseert op deze plek een gebouw van 19 koopappartementen ‘Heraut’ en een gebouw met 19 vrije sector huurappartementen ‘Schout’. Het ontwerp is gemaakt door de Hasselter architect Martijn Linde van Linde Architectuur. Knol Bouw uit Hasselt is de hoofdaannemer van dit plan.

Verkocht
"Er was veel belangstelling voor deze appartementen en ze waren in no time verkocht." Steven Stienstra, projectontwikkelaar van WVG; ‘We waren er van overtuigd dat we met een goed plan op de markt kwamen, maar waren terughoudend of 38 koopappartementen niet iets te veel waren voor de markt in Hasselt. Bovendien kregen we signalen dat er vraag was naar huurappartementen. Om deze redenen gaat één gebouw van 19 appartementen naar een belegger, die de appartementen gaat verhuren."

De verkopende makelaars Bert Leistra ERA Makelaardij en Bonthuis Vaartjes NVM Makelaars zagen dat er niet alleen veel belangstelling was vanuit Hasselt voor een appartement maar ook vanuit de regio of zelfs daarbuiten.

Bouwen
Nadat burgemeester Bilder het terrein met het doorknippen van een lint vrij had gegeven, mocht directievoerder Henk-Jan Overmars van WVG Ontwikkeling BV het bouwterrein overdragen aan Harmen Knol projectverwerver bij Knol Bouw. Henk-Jan Overmars maakte van de gelegenheid gebruik om de Hasseltse aannemer succes te wensen tijdens de bouw van deze interessante klus. Overmars; "Wij zijn beide afkomstig uit Hasselt en het ontwerp is van een Hasseltse architect, dus niets houdt ons tegen om hier een mooi complex te bouwen." Harmen Knol gaf aan zin te hebben in deze klus. Knol Bouw is er klaar voor om begin van het nieuwe jaar volop aan de slag te gaan.

Knol Bouw zal in de komende periode de planning verder met de reeds gecontracteerde onderaannemers en leverancier afstemmen. Daarna zal WVG een prognose geven, wanneer de koop- en huurappartementen opgeleverd kunnen worden.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 11.12.20 | 08.52 UUR


advertentie