Omar Kavak, Martijn van der Laan en Patrick Jansen

Sc Genemuiden zet verjonging door en neemt afscheid van drietal spelers

SC Genemuiden heeft de afgelopen competitie-loze periode gebruikt om vooruit te kijken naar het volgend seizoen. Als gevolg hiervan heeft de Technische Commissie besloten om volgend seizoen de selectie op een aantal posities te verjongen. Hierdoor worden de overeenkomsten met Omar Kavak, Martijn van der Laan en Patrick Jansen niet verlengd. De club gaat op zoek naar jongere alternatieven.

Martijn van der Laan en doelman Patrick Jansen zijn bezig aan hun tweede seizoen bij de club en kwamen (tot nu toe) mede door de afgebroken seizoenen niet verder dan respectievelijk 25 en 28 wedstrijden in het 1e elftal.

Voor Omar Kavak ligt dat aanzienlijk anders. Hij kwam in vijf seizoenen tot 117 officiŽle wedstrijden waarin hij maar liefst 93 keer scoorde. Omar kwam in het seizoen 2016-17 bij SC Genemuiden voetballen en scoorde in dat eerste seizoen in 29 wedstrijden 27 maal.

"Een waanzinnig gemiddelde wat hij in zijn tweede seizoen zelfs nog overtrof door in 30 competitie en bekerwedstrijden 33 maal het doel te vinden", aldus de Hoofdklasser. "Alleen al om zijn vele, soms weergaloze, doelpunten (maar ook zijn geweldige professionele instelling als sportman en zijn betrokkenheid bij de club) is sportclub Omar veel dank verschuldigd."

Sportclub Genemuiden wil na het seizoen op gepaste wijze afscheid nemen van deze spelers.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 25.01.21 | 09.18 UUR


advertentie