Voorbereidingen CSE-tijd in volle gang

Digitale examens begonnen: LAKS opent Examenklacht.nl

De examens zijn begonnen! Terwijl veel scholieren zich nog voorbereiden op het centraal schriftelijk eindexamen, breekt voor de nodige anderen nu al een spannende tijd aan. Vanaf vandaag kunnen namelijk de flexibele en digitale examens worden afgenomen. Daarmee is ook de website www.examenklacht.nl weer live!


Flexibele en digitale examens
Na een bizar schooljaar met veel hobbels in de voorbereiding, is voor een deel van de vmbo-leerlingen het moment van de waarheid aangebroken. Tussen 6 april en 23 juli kunnen scholen in basisberoeps- en kaderberoepsgerichte leerweg de eindexamens digitaal afnemen. Bijna al deze scholen kiezen voor het afnemen van digitale examens. Ze zijn vrij in het plannen van deze examens op ieder moment tussen 6 april en 23 juli. Daarmee is er meer tijd dan andere jaren voor het afnemen van deze eindexamens. Het LAKS is dit jaar extra alert op vragen en klachten, of deze nu over de organisatie van de examens, of de verstoorde voorbereiding gaan. Des te meer reden voor de scholierenorganisatie om al bij de start van de digitale examens de website examenklacht.nl te openen.

Voorbereidingen CSE-tijd in volle gang
Intussen zijn bij het LAKS ook de voorbereidingen in volle gang voor de piekdagen rond het centraal schriftelijk eindexamen. Vrijwilligers zijn geworven en ingepland. De organisatie bereid zich voor op uiteenlopende klachten. “Dit jaar kijken we natuurlijk scherp naar een goede afname van de examens, maar ook of alle nieuw aangekondigde maatregelen wel worden toegepast. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat leerlingen weten dat zijzelf mogen plannen in welk tijdvak ze welk examen doen”, aldus Myriam van de Wiel, coördinator van de klachtenlijn.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 06.04.21 | 18.36 UUR


advertentie