Evenementenseizoen Kop van Overijssel van start

Rode Kruis Kop zoekt EHBO'ers en co÷rdinatoren!

Nu Nederland steeds meer opengaat, komen ook de verzoeken voor ondersteuning bij reguliere evenementen bij het Rode Kruis binnen. Ook bij de afdeling Kop van Overijssel bereiden ze zich voor op het evenementenseizoen. De afdeling heeft echter een tekort aan vrijwilligers en zoekt nieuwe hulpverleners voor evenementen en enkele co÷rdinatoren.

Evenementen zijn volgens vergunningen verplicht om EHBO-ers paraat te hebben voor het geval er zich ongelukken of incidenten voordoen. Het Rode Kruis Kop van Overijssel heeft hiervoor een enthousiast team van vrijwilligers beschikbaar. Daardoor kan het Rode Kruis al veel organisaties in de regio helpen.

De afdeling wil graag meer evenementen bijstaan met kundige vrijwillige hulpverleners. Daarom roept het Rode Kruis iedereen op die vrijwillig EHBO-hulpverlener wil worden op evenementen in de regio. Het Rode Kruis hoopt dat mensen met een EHBO (EFAC) certificatie zich aanmelden, of mensen die het certificaat graag willen halen. Het Rode Kruis biedt die opleiding gratis aan, in ruil voor inzetten tijdens evenementen. Liefhebbers van mountainbiken zijn welkom bij het Rode Kruis biketeam.

Ook co÷rdinatoren gezocht!
Het inplannen van evenementen en het begeleiden van vrijwilligers vraagt de nodige organisatorische inspanningen. Daarom zoekt het Rode Kruis ook naar vrijwilligers voor de rollen Co÷rdinator Opleidingen en die van Co÷rdinator Vrijwilligersmanagement.

De Co÷rdinator Opleidingen zorgt ervoor dat alle vrijwilligers goed zijn opgeleid en bijscholing krijgen. De co÷rdinator heeft nauw contact met de opleiders en zorgt voor de planningen. De Co÷rdinator Vrijwilligersmanagement is er voor de vrijwilligers. Hij of zij inventariseert waar de vrijwilliger behoefte aan heeft en zorgt dat alle afspraken worden nagekomen.

Lijkt het u leuk vrijwilliger te worden bij het Rode Kruis, meldt u dan nu aan. De afdeling Kop van Overijssel verwelkomt u graag in het team!

Aanmelden kan via: info.kopvanoverijssel@rodekruis.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 29.04.21 | 19.12 UUR


advertentie