Alle kinderen binnen dertig minuten over finishlijn

Jonge hardlopers zetten toptijden neer tijdens Koningsloop

Afgelopen donderdag 29 april 2021 hebben elf sportieve jeugdleden van Trainingsgroep het Zwartewater de Koningsloop Hasselt gelopen. De kinderen liepen, onder begeleiding van volwassenen, het parcours van 5 kilometer door Hasselt.

Bliksemsnel
Donderdagavond begonnen de kinderen gezamenlijk met een korte warming-up om goed van start te kunnen. Om 19.30 uur klonk het ‘startschot’ en renden de hardlopers weg. 'De kinderen waren zo snel dat één van de volwassenen naar voren sprintte om het tempo enigszins te verlagen.' Dat meldt Trainingsgroep het Zwartewater.

Kopgroep
Na de Stenendijk rende een groepje van drie kinderen weg van de groep. Het tempo bij deze drie lag net onder de vijf minuten per kilometer. Na 3,5 kilometer roken zij de finish en waren ze voor de begeleiders nog amper bij te houden. De kinderen van deze kopgroep vormden na binnenkomst een erehaag om de andere hardlopers binnen te halen. Het was een sportieve happening voor de jeugdleden.

Uitslagen
Brian liep de Koningsloop in 23:53 en was daarmee de snelste. Matthias en Niels kwamen kort daarna gezamenlijk over de finish met een tijd van 24:04. Liza vertegenwoordigde de meiden en rende de Koningsloop in 25:44. Ook alle andere kinderen waren binnen dertig minuten weer over de finish.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 01.05.21 | 12.59 UUR


advertentie