Dubbelslag op laatste dag Ronde van Burgos

Anna van der Breggen sluit Spaanse week af met vier zeges

Anna van der Breggen

Anna van der Breggen© Getty Sport // Team SD Worx

Na overwinningen in de Gran Premio Ciudad de Eibar en Durango-Durango heeft Anna van der Breggen nu ook de Ronde van Burgos op haar naam weten te schrijven. Op zondag 24 mei 2021 greep de geboren Hasseltse van Team SD Worx in extremis de eindzege in de Spaanse rittenkoers door de pittige slotetappe naar Lagunas de Neila winnend af te sluiten.

De Ronde van Burgos maakte dit jaar voor het eerst deel uit van de UCI Women's WorldTour, de hoogste categorie wedstrijden. Na drie dagen koers stond Niamh Fisher-Black aan de leiding in het klassement, maar er was nog niets beslist. Ter illustratie: Van der Breggen stond op de zesde plaats in de algemene rangschikking op twee seconden. Alles kwam dus aan op de laatste etappe.

En die rit kende aankomst op de Lagunas de Neila, een klim met flinke stukken waarin het stijgingspercentage meer dan tien procent bedraagt. Op de flanken van de beklimming reed Van der Breggen, mede met dank aan ploeggenote Demi Vollering, naar de eerder ontsnapte rensters toe.

Uiteindelijk mocht ze met Annemiek van Vleuten uitmaken wie de wedstrijd op haar naam zou mogen schrijven. Het feit dat er geen bonusseconden werden uitgedeeld was een extra voordeel, daar 'AvdB' enkel maar in het spoor van haar Nederlandse opponente moest blijven. Maar Van der Breggen kon de etappe zelf op haar naam schrijven. Met een machtige sprint sloot ze haar Spaanse seizoensdeel in stijl af.Door: De Zwartewaterkrant | Tim de Vries

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 24.05.21 | 00.05 UUR


advertentie