Fractie PvdA stelt vragen aan college B&W

PvdA Zwartewaterland: Géén stad in Mastenbroek!

De fractie van de PvdA Zwartewaterland maakt zich zorgen over de berichtgeving rondom het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) met betrekking tot grootschalige bouw in polder Mastenbroek. Dit concludeert het EIB in de studie ‘Ruimtelijke ordening en bouwlocaties’. "Onze fractie vindt dit een uitermate ongewenste ontwikkeling en wil er geen misverstand over laten bestaan dat deze gedachte zo snel mogelijk van tafel moet." Dat zegt Astrid Dijkstra, fractievoorzitter PvdA Zwartewaterland dinsdag op vragen tegen De Zwartewaterkrant. "Wij moeten hier krachtig, eenduidig en duidelijk stelling tegen te nemen. Géén stad in Mastenbroek!"

PvdA-fractievoorzitter Astrid Dijkstra: "Polder Mastenbroek is géén openluchtmuseum. Bouwen in de onmiddellijke nabijheid gaat grote gevolgen hebben voor ons landschap, de natuur, maar ook de manier van leven waarbij de meeste inwoners van Zwartewaterland zich goed voelen. Je kunt niet 35.000 woningen in een beperkt gebied bouwen en denken dat dat geen diep ingrijpende gevolgen heeft voor de manier waarop in die omgeving wordt geleefd, gewerkt en gerecreëerd."

"Wij als fractie weten als geen ander hoe in onze omgeving de vraag naar betaalbare woningen groot is. Prijzen rijzen de pan uit: Ook daarvoor moeten oplossingen komen. Voor de Partij van de Arbeid Zwartewaterland is het echter onbestaanbaar dat die oplossing bestaat uit het omvormen van de oudste polder van Nederland tot een tweede Lelystad!"

De PvdA heeft vragen gesteld aan het college van B&W van de gemeente Zwartewaterland waarin de fractie vraagt om dit geluid - geen stad in Mastenbroek - duidelijk kenbaar te maken en openlijk de 'plannen / proefballon' van het Economisch Instituut voor de Bouw af te keuren.

Afsluitend laat de PvdA-fractie weten uit te kijken naar een mondelinge beantwoording van deze vragen in de eerstkomende raadsvergadering op donderdag 17 juni 2021.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 15.06.21 | 11.20 UUR


advertentie