Wil jij de gemeente Zwartewaterland verbeteren? Word politiek actief!

Gemeenteraad organiseert gratis cursus voor inwoners

Speciaal voor mensen die erover nadenken om actief te worden in de politiek organiseert de gemeenteraad van Zwartewaterland in het najaar van 2021 de cursus Politiek Actief. Ook voor degenen die niet direct in de politiek willen stappen, maar wel willen weten hoe ze invloed uit kunnen oefenen op de lokale besluitvorming is de cursus zeer geschikt.

De gemeenteraad neemt beslissingen die gevolgen hebben voor iedereen die in Zwartewaterland woont. Toch weten veel inwoners niet hoe ze hun stem in de raad kunnen laten horen. Daarom organiseert de gemeenteraad de cursus Politiek Actief van de stichting ProDemos.

Laagdrempelige aanpak voor goede afspiegeling van de samenleving
Om een zo goed mogelijke afspiegeling te krijgen van de Zwartewaterlandse samenleving is er gekozen voor een laagdrempelige aanpak. Zo hoeven deelnemers nog geen kennis te hebben over hoe een gemeente werkt. Daarnaast is deelname aan de cursus geheel vrijblijvend en gratis. De cursus is voor iedereen toegankelijk, zolang je maar inwoner van Zwartewaterland bent.

Een kijkje in de keuken van de gemeenteraad
In drie bijeenkomsten krijgen cursisten de kans om een kijkje te nemen in de keuken van de gemeenteraad en te proeven van het raadswerk. Na verschillende themabijeenkomsten weten deelnemers hoe het besluitvormingsproces verloopt en welke rol de gemeenteraad hierin speelt.

Deelname is gratis voor inwoners Zwartewaterland
Ge´nteresseerde inwoners van de gemeente Zwartewaterland kunnen zich tot en met 30 juli 2021 aanmelden voor de gratis cursus via griffie@zwartewaterland.nl. Vermeld bij opgave uw naam, telefoonnummer en emailadres. De cursus vindt plaats in het najaar van 2021. Exacte data zijn nog niet bekend. Tenzij de coronamaatregelen fysieke bijeenkomsten toelaten, wordt de cursus online gegeven. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar. De cursus gaat alleen door bij voldoende deelname.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 29.06.21 | 13.30 UUR


advertentie