Leader-project Hanze & Bedevaart krijgt steeds meer vorm

QR-tegels in Hasselt vertellen over de geschiedenis van de Hanzestad

QR-tegels in Hasselt

QR-tegels in Hasselt © DKN | RDV

Op verschillende plekken in de Hanzestad, die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis van Hasselt, als één van de oudste bedevaartsoorden in Nederland, liggen sinds deze week stoeptegels met een QR-code. Door de code met je mobiele telefoon te scannen verschijnt allerlei informatie over het unieke verhaal van Hasselt als Hanzestad en Bedevaartsoord. De route leidt inwoners en toeristen aan de hand van informatiepalen, verhaalpalen, afbeeldingen en een app langs acht locaties.

Zeven van deze locaties bevinden zich in het centrum van Hasselt en de achtste locatie is het Zwartewaterklooster.

Hanze & Bedevaart
Hasselt maakt al jaren deel uit van een samenwerkingsverband van negen Hanzesteden in Overijssel en Gelderland. De negen plaatsen hebben besloten om zich beter van elkaar te onderscheiden, door een eigen karakteristiek thema te kiezen. Voor Hasselt is de keuze gevallen op de bedevaart als onderscheidend thema. De pelgrimage naar de Heilige Stede maakte van Hasselt in de Middeleeuwen een belangrijk religieus centrum. Als bedevaartsoord en onderdeel van het Hanzenetwerk deed het Overijsselse stadje rendabele zaken.

Europese Leader-subsidie
Deze route maakt onderdeel uit van het project Hanze & Bedevaart, waarvoor de gemeente een Europese Leader-subsidie heeft ontvangen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 21.07.21 | 15.41 UUR


advertentie