Wil jij ook aan de slag als taalvrijwilliger?

Neem een kijkje in de keuken van Taalpunt Zwartewaterland

Nieuwsgierig wat we doen als Taalpunt? Houd je ervan om met de Nederlandse taal bezig te zijn? Lijkt het je fijn om nieuwe mensen te ontmoeten en te helpen hun basisvaardigheden te vergroten? Ervaar zelf hoe leuk het is om de woordenschat van medemensen te helpen vergroten en te oefenen met spreken, lezen en schrijven aan de hand van actuele thema’s. Kom naar de taalmorgen in de Bibliotheek van Hasselt, Dr. H.A.W. van der Vechtlaan 34. Je ziet dan zelf wat het Taalpunt onder andere doet voor laagtaalvaardigen.

Deze morgens vinden elke donderdag plaats van 09.30 - 11.30 uur en zijn bedoeld voor iedereen die de Nederlandse taal beter onder de knie wil krijgen én taalvrijwilligers die de Taalpunt coördinator daarbij willen helpen. Het is een internationaal gebeuren en er is een gezellige sfeer. Wil je graag een keer mee kijken? Dan ben je van harte welkom op 26 augustus, 2 september of 9 september 2021.

Nieuwe taalvrijwilligers
Misschien spreekt het Taalpunt je zo aan, dat je graag meer informatie wilt over het één op één begeleiden van taalvragers in je woonplaats of aan de slag wilt als Taalvrijwilliger. Voor het nader informeren kun je een afspraak maken met de Taalpunt coördinator tijdens het wekelijks spreekuur op donderdag van 16.00 – 20.00 uur in Bibliotheek Hasselt. Wil je aan de slag als taalvrijwilliger? Dan kun je je aanmelden voor een training. Binnenkort start een training voor nieuwe taalvrijwilligers. De training bestaat uit vier modules. Na het volgen van alle modules beschik je over voldoende handvatten om zelfstandig als gecertificeerde taalvrijwilliger aan de slag te gaan. Ook is er aandacht voor geschikte lesmaterialen, het gebruik van apps en digitale oefenprogramma’s. De training wordt gegeven op vier vrijdagochtenden van 9.00 - 12.00 uur in Bibliotheek Hasselt, te weten op 10 en 24 september en vervolgens op 1 en 8 oktober.

Doe je mee?
Je doet niet alleen jezelf, maar ook de vele deelnemers van het Taalpunt hier een groot plezier mee! Ook in Zwartsluis en Genemuiden zijn dringend nieuwe taalvrijwilligers nodig. Je kunt je tot 3 september voor deze training opgeven bij Elly Potgieter, coördinator Taalpunt van Bibliotheek Zwartewaterland, tel. 06-29232140, e.potgieter@bibliotheekzwartewaterland.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 25.08.21 | 13.10 UUR


advertentie