Nieuwe locatie voor jonge rokers in Zwartsluis

VVD stelt vragen over rooksteiger Agnieten College Zwartsluis

Naar aanleiding van de meest recente nieuwsbrief van het Agnieten College Zwartsluis over een nieuwe locatie voor jonge rokers, heeft VVD Zwartewaterland schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur. De raadsfractie wil graag weten of het klopt dat jonge rokers actief worden doorverwezen naar de vijver waar recent nog een nieuwe steiger is aangelegd voor toeristen die Zwartsluis per boot bezoeken.

Daarnaast wil de fractievoorzitter,de heer John Smits van het college of deze doorverwijzing in overleg is gebeurd met het college en of het college achter deze beslissing staat.

'Nu jonge rokers actief worden doorverwezen naar deze plek willen wij weten of er ook aanvullende voorzieningen worden aangebracht op deze plek. Ten slotte zijn wij als VVD-fractie benieuwd in hoeverre het Agnieten College Zwartsluis een dergelijke locatie ook op eigen terrein had kunnen realiseren en wat het gemeentebestuur van deze ontwikkeling vindt.'

Rookverbod schoolterreinen
Vanaf augustus 2020 geldt er een rookverbod op schoolterreinen. De NVWA is aangewezen als toezichthouder voor de tabaks- en rookwarenregelgeving. Zij houdt bijvoorbeeld toezicht op de naleving van de rookverboden en de leeftijdsgrens.

Rookvrije generatie in 2040.
Met het Nationaal Preventieakkoord wil de Rijksoverheid samen met andere organisatie(s) toe naar een rookvrije generatie in 2040. In de Tabaks- en rookwarenwet staan regels over onder andere de verpakkingen, de e-sigaret, het rookverbod en het reclameverbod.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 26.08.21 | 13.20 UUR


advertentie