Horeca-uitbaters 'faliekant' tegen verplicht coronatoegangsbewijs

'Met coronatoegangsbewijs ligt maatschappelijke tweedeling op de loer'

Horeca-uitbaters, gevestigd in binnenstad van Hasselt zijn 'faliekant' tegen het verplicht coronatoegangsbewijs en voelen er niets voor om mee te werken aan een maatschappelijke tweedeling. "Wij zijn hier fel op tegen! Met deze stappen gaat de Overheid te ver. Het kan niet zo zijn dat heel het land van het slot gaat en wij een bepaalde groep moeten overtuigen van een vaccin. Dat is niet aan ons", dat zegt Dunja de Bruin van Café Ad'vundum 2.0. Petrit Sterenberg van Horecacentrum Onder de Luifel staat achter de woorden van De Bruin.

"Wij willen als Gastvrij Horeca in Hasselt 'niet voor politieagentje spelen'. Dit betekent dat je volgende week voor een bezoekje aan de horeca in Hasselt een coronatoegangsbewijs op zak moet hebben?" Sterenberg legt uit dat er door de verplichte toegangsbewijzen er vier extra personeelsleden ingeroosterd moeten worden. "Er is al een tekort aan goed horecapersoneel. Het aantal openstaande vacatures in de horeca is vanwege de coronapandemie alleen maar toegenomen." Er klinkt een diepe zucht aan de andere kant van de lijn.

Vanavond, om 19.00 uur geven demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge een persconferentie over de huidige coronamaatregelen in Nederland.

Vandaag dient het kort geding dat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) tegen de staat heeft aangespannen. De belangrijkste eis die KHN heeft neergelegd is de openstelling van nachtclubs en discotheken. Eisers willen dat de nachtclubs en discotheken open gaan onder dezelfde voorwaarden als andere horeca en evenementen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 14.09.21 | 12.37 UUR


advertentie