Toeristische bewegwijzering voorzien van 3D-schelp

'3D-schelp gaat toeristen beter de weg wijzen in Hasselt'

3D-kunstenaar Stefan Steenbergen en wethouder Harrie Rietman

3D-kunstenaar Stefan Steenbergen en wethouder Harrie Rietman© DKN | RDV

Wethouder Harrie Rietman van Zwartewaterland heeft vandaag, maandag 27 september 2021, de eerste 3D-schelp voor Hasselt onthuld. Bij de onthulling waren vertegenwoordigers van de Historische Vereniging Hasselt, TIP en Stadsteam Hasselt aanwezig. "De 'gouden' schelpen, bovenop de toeristische wegwijzers, zijn geproduceerd door 3D-kunstenaar Stefan Steenbergen, om de Hanzestad voor toeristen herkenbaar en beter zichtbaar te maken", zegt de wethouder.

Alle vlaggenborden in de binnenstad worden de komende maanden voorzien van een 3D-schelp. "We hebben nog elf te gaan", zegt Steenbergen. "Dit eerste exemplaar staat nabij Het Oude Stadhuis aan de Markt, het meest centrale punt van Hasselt. De printtijd van het eerste exemplaar vergde ons bedrijf zo'n 22 uur."

3D-kunstenaar Stefan Steenbergen uit Hasselt staat bekend om zijn miniaturen van karakteristieke gebouwen in Hasselt, die hij met zijn 3D-printer produceert. Hiervoor ontving hij eerder dit jaar een Stadscheque van de gemeente. Met de Stadscheques stimuleert de gemeente plannen van inwoners om de historische binnenstad van Hasselt nog mooier te maken. De schelpen en de Stadscheques komen voor uit het Leefbaarheidsplan Hasselt, dat de gemeente en bewoners eerder samen maakten.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 27.09.21 | 16.59 UUR


advertentie