Droog weer noodzakelijk voor aanbrengen en uitharden van coating

Komend weekend opnieuw verkeershinder op de Vaartweg

De herinrichting van de Vaartweg is zo goed als klaar. Helaas kon het werk aan de kruisingen afgelopen weekend niet volgens planning worden afgerond door de slechte weersomstandigheden. Daarom wordt komend weekend een nieuwe poging gedaan. De Vaartweg is dan van zaterdagochtend tot maandagochtend opnieuw dicht. Dat meldt de gemeente Zwartewaterland.

Vanaf maandag wordt vervolgens gewerkt aan de verkeersregelinstallatie bij de kruising Telvorenstraat/Malcorpslaan. Wanneer het weer meewerkt zijn daarmee alle werkzaamheden aan de Vaartweg op 15 oktober afgerond.

Kruising Viandenstraat/Malcorpslaan
Aanstaande zaterdag wordt bij goed weer de gekleurde coating aangebracht op de kruising Viandenstraat/Malcorpslaan en op een deel van de kruising Telvorenstraat/Malcorpslaan. De coating moet uitharden tot maandagochtend. Vanaf zaterdag 9 oktober 06:00 tot maandag 11 oktober 06:00 uur is doorgaand verkeer over de Vaartweg daarom niet mogelijk. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven en er worden verkeersregelaars ingezet.

Kruising Vaartweg/Viandenstraat/Malcorpslaan
De kruising Vaartweg/Viandenstraat/Malcorpslaan is komend weekend dicht vanuit alle richtingen. Op de kruising Vaartweg/Telvorenstraat/Malcorpslaan is één rijbaan open voor verkeer van en naar de Nadorst. Verkeer kan de werkzaamheden daar om en om passeren. Verderop in de Malcorpslaan, bij de aansluiting met de Sikkel, wordt op dit moment een drempel aangelegd. De aannemer zorgt ervoor dat dit wegvak komend weekend begaanbaar is voor alle verkeer.

Kruising Telvorenstraat/Malcorpslaan
De laatste klus is het aanpassen van de verkeersregelinstallatie bij de kruising Telvorenstraat/Malcorpslaan. Beide zijwegen krijgen nieuwe grondkabels en detectielussen zoals dat ook al gebeurd is bij de kruising Viandenstraat/Malcorpslaan. Van maandag 11 oktober 06:00 uur tot vrijdag 15 oktober 16:00 uur ontstaat hierdoor verkeershinder bij de kruising Telvorenstraat/Malcorpslaan. De Vaartweg oversteken vanaf de Telvorenstraat naar de Malcorpslaan en vice versa is dan niet mogelijk. De Welkoop, de Dierenartspraktijk en sportpark Het Hoenbroeck zijn in deze week te bereiken via de kruising Viandenstraat/Malcorpslaan via een tijdelijke rijplatenbaan. De Vaartweg blijft tijdens deze werkzaamheden open voor doorgaand verkeer. Buiten de spits, tussen 9:00-15:00 uur, is het mogelijk dat 1 rijbaan van de Vaartweg tijdelijk dicht gaat. Verkeersregelaars leiden het verkeer dan langs de werkzaamheden. Met het klaren van deze klus is ook de verkeershinder op de Vaartweg voorbij.

Openbaar vervoer lijn 70
De bushaltes voor lijn 70 in de Nadorst en aan de dr. H.A.W. van der Vechtlaan zijn nog steeds buiten gebruik. Dit heeft mede te maken met de werkzaamheden bij Zwolle aan de Ordelseweg en Kranenburgweg. Meer informatie over de dienstregeling van Connexxion vindt u op www.connexxion.nl/dienstregeling

Meer informatie
Ga voor meer informatie naar www.zwartewaterland.nl/vaartweg

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 07.10.21 | 14.25 UUR


advertentie