Update 14 oktober: Coronavirus (COVID-19)

Snel en eenvoudig ‘Testen voor Toegang’ voor Biestemerk in Genemuiden

Voor de Biestemerk in Genemuiden staat er vanaf komende vrijdag een Pop-up testlocatie bij de d’Overtoom. Dit organiseren de gemeente en de lokale horeca samen. “Zo kunnen onze inwoners toch snel en eenvoudig testen om de Biestemerk zo veilig mogelijk te laten verlopen”, zegt het gemeentebestuur. “Want zeker nu de besmettingscijfers weer oplopen moeten we extra alert zijn”.

De gemeente en de lokale horeca hebben de afgelopen weken overlegd óf en hoe de Biestemerk zo veilig mogelijk georganiseerd kan worden. “Dit was een goed en constructief overleg”, zegt het gemeentebestuur daarover.

“De regels rond corona zijn vanaf 25 september versoepeld, maar niet verdwenen. Maar nu de besmettingscijfers weer oplopen moeten we met elkaar extra waakzaam zijn.” Het gemeentebestuur roept inwoners dan ook nadrukkelijk op om thuis te blijven bij klachten. “1,5 meter afstand is niet meer verplicht, maar in cafés en restaurants moeten bezoekers volgens de landelijke regels de QR-code in de CoronaCheck-app of op papier laten zien.” Met de QR-code bewijs je dat je gevaccineerd of negatief getest bent. Of dat je eerder corona hebt gehad.

Op www.coronacheck.nl vindt u hierover meer informatie.

Laagdrempelig Testen voor Toegang
De QR-code krijg je als je gevaccineerd bent of maximaal 24 uur van tevoren negatief test voor toegang. Voor ‘Testen voor Toegang’ moet je nu helemaal naar de andere kant van Zwolle of naar IJsselmuiden. Dat is toch een drempel. Daarom is het gemeentebestuur ook blij dat dit samen met de lokale horeca wordt georganiseerd bij d’Overtoom. “Zo houden we de Biestemerk zo veilig mogelijk voor onze inwoners.”

De Pop-up testlocatie bij de d’Overtoom is open op vrijdag 15 oktober, zaterdag 16 oktober en maandag 18 oktober van 13:00 tot 19:00 uur. Inwoners kunnen zich daar op afspraak laten testen. De uitslag is binnen 2 uur bekend. Een afspraak maken kan via: www.testenvoortoegang.org

Horeca vraagt om medewerking
Zonder een geldig coronatoegangsbewijs, komt u de horeca niet in. De horeca rekent hierbij op uw begrip en medewerking.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 14.10.21 | 09.02 UUR


advertentie