Serie 'Klassiek op zaterdagmiddag' van start

'Sempre Insieme' verrassend sterk in Hasselt

Sempre Insieme verrassend sterk in Hasselt

Sempre Insieme verrassend sterk in Hasselt© SCAB | Corrie Folkersma

SCAB Hasselt is op zaterdag 6 november 2021 van start gegaan met de serie 'Klassiek op zaterdagmiddag'. In Bibliotheek Hasselt werd Sempre Insieme: Anneloes Kriek (zang) en Ilse Kok (accordeon) van harte welkom geheten. Beide studenten zijn verbonden aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

Al bij het horen van de eerste maten van het eerste lied 'Complainte de la Seine' van Kurt Weil kon je al vermoeden dat deze middag zou gaan slagen. De combinatie van accordeon en zang bleek verrassend sterk. Maar vooral de passie en liefde waarmee werd gemusiceerd bracht het publiek in vervoering. Zoals bij het lied 'Youkalis' ook van Weill, wisten de muzikanten daarbij geholpen door de expressie van zangeres Anneloes Kriek de emotie en spanning volledig over te brengen op het publiek. Maar ook de andere acht liederen van o.a. Mozart, Poulenc en een eigen compositie van Ilse Kok werden prachtig uitgevoerd. In het lied 'Chiquilin de Bachin' van Astor Piazzolla kon de accordeonist Ilse Kok haar muzikaliteit en techniek met zichtbaar plezier helemaal uitleven.

SCAB laat na afloop weten: 'Terecht kreeg het duo een staande ovatie. En dat voor twee jonge ambitieuze meiden die in 2022 hopen voor hun bachelor te slagen.'

SCAB Hasselt hoopt op zaterdag 18 december 2021 weer een 'Concert op Zaterdagmiddag' te kunnen organiseren. Daarvoor heeft de stichting het duo Delta Scut: Mateo Viscarra Wilde (piano) en Gemma Smit (cello) uitgenodigd. De eerstvolgende muziekcursus is van Marcel Zwitser over Arvo Pärt. Deze cursus is op de maandagavonden 3, 10 en 17 januari 2022. (www.scabhasselt.nl)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 08.11.21 | 10.02 UUR


advertentie