Cursussen bij Bibliotheek Hasselt: Klik & Tik en Digisterker

Wil je met werken op de computer niet langer afhankelijk zijn van de kinderen?

Cursussen bij Bibliotheek Hasselt

Cursussen bij Bibliotheek Hasselt© Bibliotheek Zwartewaterland

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler en iedereen lijkt er zo makkelijk in mee te gaan. Maar niets is minder waar. Er zijn best veel mensen die het werken op een computer of online zaken doen met de overheid heel lastig vinden. Speciaal voor die mensen start de Bibliotheek Hasselt op maandag 17 januari 2022 de cursussen Klik & Tik en Digisterker.

De cursus Klik & Tik is voor mensen die niet of nauwelijks ervaring hebben met het werken op een computer.

Tijdens deze cursus leer je een tekst typen, opslaan en printen via Word. Je maakt kennis met het zoeken en kopen op internet. En je leert hoe je een e-mail moet versturen. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten, die iedere maandag van 10.00 tot 12.00 uur plaatsvinden in de Bibliotheek Hasselt. Voor deze cursus zijn de acht bijeenkomsten op 17, 24, 31 januari, 7, 14, 21, 28 februari, 7 en 14 maart 2022.

Online overheid
De cursus Digisterker is voor mensen die het lastig vinden om zaken met de overheid via het internet te regelen. Hoe vraag je een DigiD aan? Hoe vind je jouw persoonlijke gegevens over kinderbijslag of pensioen? Hoe werkt de Berichtenbox van MijnOverheid? En hoe regel je een OV-chipkaart, zorgverzekering of belastingaangifte? De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, die iedere maandag van 10.00 tot 12.00 uur plaatsvinden in de Bibliotheek Hasselt. Voor deze cursus vallen de vier bijeenkomsten op 17, 24, 31 januari en 7 februari 2022.

Aanmelden
Beide cursussen zijn gratis en bieden plek aan maximaal zes deelnemers. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.bibliotheekzwartewaterland.nl/agenda of neem rechtstreeks contact op met de Bibliotheek Hasselt, 038-4771716 of e-mail: hasselt@bibliotheekzwartewaterland.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 10.01.22 | 10.29 UUR


advertentie