SC Genemuiden - HZVV 2-0 (2-0)

Sportclub Genemuiden pakt drie punten tegen HZVV

SC Genemuiden - HZVV 2-0 (2-0)

SC Genemuiden - HZVV 2-0 (2-0)© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

In het thuisduel tegen HZVV deed Sportclub Genemuiden zaterdag wat het moest doen. De wedstrijd winnen, niet meer en niet minder! Met twee doelpunten, gemaakt door Nick Buitink en Arend van de Wetering, prijkte er na afloop niet alleen een 2-0 overwinning op het bord. Maar bleek ook nog eens dat naaste concurrent RKAV Volendam op eigen veld de punten moest laten aan laagvlieger ONS Sneek.

Het werd dus een mooie middag op sportpark de Wetering. Het vertoonde spel op de groen grasmat was niet altijd even groots, maar in deze fase van de competitie nam iedereen dit na afloop voor lief. De drie punten waren binnen en dat was op dat moment het belangrijkste. Sportclub Genemuiden bleef ook in het duel tegen HZVV vrij gemakkelijk overeind. Het fysieke spel van de HZVV vergde veel van de spelers die soms tot het uiterste moesten gaan en de arbiter van dienst leek het allemaal wel best te vinden. De eerste helft was duidelijk voor groen-wit en HZVV kwam niet verder dan een kopbal die overging of een verdwaald schot die een gemakkelijke prooi was voor doelman Hidde Streutker.

Dat de doelpunten niet weggeven zouden gaan worden door HZVV was wel duidelijk. Het duurde dan ook bijna een half uur voordat Sportclub Genemuiden de score mocht gaan openen. Een voorzet van Arend van de Wetering was de inleiding, nadat Lars Miedema na een soloactie de bal bij hem bezorgde. Zijn bal kwam in het bezit bij inkomende Nick Buitink, die de bal simpel kon binnenschuiven.

Nog voor rust was er opnieuw een hoofdrol voor Arend van de Wetering weggelegd, alleen was hij nu de speler die het laatste zetje mocht geven. De klok was de 45 minuten al gepasseerd, maar daar had Van de Wetering geen boodschap aan. Vanuit een corner was het Noureddine Boutzamar die de bal richting de zestien schoot. Doelman Rodney Rosink wist in eerste instantie de bal nog weg te stompen maar het was de nummer 5 van Sportclub die eerst de bal nog half raakte, maar uiteindelijk bij zijn tweede poging de 2-0 in het net wist te schieten.

Na rust was het aan HZVV om het spel te maken. Sportclub Genemuiden liet het rustig op zich afkomen en greep in wanneer dit nodig was. In het tweede bedrijf zouden de kansen niet alleen voor HZVV, maar ook voor Sportclub Genemuiden spaarzaam zijn. Gescoord werd er dan ook niet meer. HZVV drong nog wel aan maar leek niet bij machte om het tij nog te doen keren.

Sportclub Genemuiden was tevreden. Het won de wedstrijd en liep buiten de gele kaarten die rijkelijk werden rondgestrooid door arbiter Besselen geen averij op. Paasmaandag volgt op het thuishonk NSC Nijkerk, een tegenstander die in zwaar weer zit. Iets met een kat in het nauw, Sportclub Genemuiden is gewaarschuwd. SC Genemuiden HZVV 2-0 (2-0).

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 19.04.22 | 08.57 UUR


advertentie