SC Genemuiden – A.V.V. Swift 1-1 (0-0)

Opnieuw puntverlies voor Sportclub Genemuiden

Na het 1-1 gelijke spel tegen Swift heeft Sportclub Genemuiden het niet meer in eigen hand. De beginfase van het duel was duidelijk voor Sportclub, maar het moest op het einde toch genoegen nemen met een gelijkspel. Naaste concurrent Urk pakte de volle drie punten in aanloop naar de titelstrijd in de hoofdklasse B.

Sportclub Genemuiden begon fel. De ploeg legde veel energie op de mat en zette Swift meteen vast. Dat leidde in de eerste helft tot drie grote kansen. Dat had er meer kunnen zijn, maar de thuisploeg was dikwijls slordig in de eindpass.
De eerste twee kansen waren voor Sijmon Eenkhoorn. De eerste bal ging naast. De tweede die hij gemakkelijk kon inschuiven, raakte hij totaal verkeerd en bezorgde Sportclub Genemuiden ook geen voorsprong. Ook Kay Velda was kort hierna gevaarlijk, zijn schot was hard maar ook deze bal ging naast.

Na een half uur bleek de fut er een beetje uit te zijn bij Sportclub. Swift ging wat opportunistischer spelen en daar had Sportclub moeite mee. Toch wist Swift dit niet uit te buiten, want ook zij kwamen niet tot scoren.

Na rust trok Sportclub Genemuiden fel van leer. Dit leverde gelijk een aantal goede kansen op. Kay Velda zijn schot was echter te slap en ook het harde schot en de omhaal van Lars Miedema brachten de voorsprong niet. Sportclub Genemuiden moest tot de 55e minuut wachten. Een vrije trap van Kay Velda kwam bij de inkomende jens Jurn Streutker. Deze nam de bal op zijn bovenbeen mee en haalde uit. Doelman Darrin de Meza bracht in eerste instantie nog wel redding, maar in de rebound kon Streutker alsnog de bal in de touwen werken.

Na deze 1-0 voorsprong wist Swift wat het te doen stond. Het ging opportunistischer spelen en voerde de druk op Sportclub op. Genemuiden moest alle zeilen bij zetten en kwam amper nog van eigen helft. Dit resulteerde in de 81e minuut in de gelijkmaker. Noa Benninga was het die namens Swift de Amsterdammers langszij bracht.

Sportclub Genemuiden had nog 10 minuten om verandering in de stand te brengen. Gooide alles op de aanval, maar tot scoren zou het niet meer komen.

Trainer Van der Weij baalde uiteraard van de remise: "Maar ik heb wel genoten van de passie en de strijd van mijn jongens. Vandaag zat er een goede drive in. Wel moeten we zorgen dat we aanvallend gevaarlijker worden. Daar moeten we echt mee aan de slag. Het is zuur dat je gelijkspeelt. We laten één keer een man lopen. Daar komt een kans uit en die gaat er gelijk in."

Door het gelijke spel is de voorsprong van koploper Urk opgelopen tot vier punten. “We spelen nog vijf finales, waarvan de laatste thuis tegen Urk is. Dan moeten we zorgen dat we niet meer dan twee punten achterstaan, zodat deze wedstrijd een echte finale is, besluit Van der Weij. (SC Genemuiden – A.V.V. Swift 1-1 (0-0) | Helmich Lubberts)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 02.05.22 | 08.58 UUR


advertentie