Gedeputeerde Bert Boerman gaat in overleg met Zwartewaterland

Onveilige verkeerssituatie bij basisschool De Driester Kamperzeedijk

Gedeputeerde van de provincie Overijssel, de heer Bert Boerman laat weten op de hoogte te zijn van de onveilige oversteek bij Westererf aan de Kamperzeedijk, voor Oekra´ense kinderen en hun ouders. Hij gaf deze week aan om contact op te nemen met de gemeente Zwartewaterland. De SGP-fractie Overijssel had daarover vragen gesteld in de vergadering van Provinciale Staten.

Op het Westererf Kamperzeedijk-West zijn inmiddels al weer enkele maanden Oekra´ense vluchtelingen gehuisvest. Hieronder zijn ook kinderen. Tot voor de meivakantie zaten deze kinderen op een basisschool in Genemuiden. Ze werden daar per auto gebracht en gehaald.

Met ingang van deze week zitten ze op basisschool De Driester aan de Kamperzeedijk. Om hier naar toe te fietsen moeten ze de drukke provinciale N760 oversteken. De situatie bij de oversteek is, mede door scherpe bochten erg onoverzichtelijk. En daardoor gevaarlijk, zelfs als er volwassenen bij zijn. Voor de terugweg geldt hetzelfde. 'Hoewel het doorgaande verkeer op de uitrit geattendeerd wordt is de indruk dat de veiligheid geoptimaliseerd kan worden.' Da meldt de SGP-fractie Overijssel.

In zijn beantwoording zei de gedeputeerde van verkeer en vervoer, Bert Boerman dat hij de situatie op de Kamperzeedijk kent en laat onderzoeken of, en hoe de veiligheid daar verbeterd kan worden.

De provincie Overijssel liet eerder weten, vanaf het najaar 2022, werkzaamheden uit te voeren op een deel van deze weg en om de fietspaden verkeersveiliger in te richten.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 12.05.22 | 15.49 UUR


advertentie