SC Genemuiden – AZSV 3-2 (1-0)

Sportclub Genemuiden dient nog twee obstakels te overwinnen

Strakgespannen gezichten te over, niet alleen bij de spelers op het veld maar ook bij de bezoekers langs het veld. De wedstrijd tussen Sportclub Genemuiden en AZSV bleef tot aan het einde toe ongemeend spannend. Maar het was Sportclub Genemuiden die na ruim 90 minuten voetbal de heel belangrijke 3 punten mocht bijschrijven en het duel met een 3-2 overwinning afsloot.

Trainer-Coach René verwoorde het goed voorafgaand aan het duel. “Het maakt niet uit hoe we de wedstrijd winnen, als we maar winnen!" Aan deze aan hun zelf opgelegde opdracht werd voldaan. Toch was het geen onaardig duel om te zien. Beide teams waren vooral in de eerste helft redelijk aan elkaar gewaagd en vermaakten de ruim 700 bezoekers prima.

De eerste mogelijkheden kwamen van de voet van Sportclub Genemuiden. Zo belandde een bal van Kay Velda op de lat en ging een schot van Lars Miedema net naast. Aan de andere kant was het de boomlange spits Rik van Eerden, die het de verdedigers en doelman Streutker van Sportclub soms knap lastig maakte. Tot echt uitgesproken kansen kwam hij echter niet maar het was wel een speler waar terdege rekening mee gehouden moest worden.

Toch was het Sportclub Genemuiden wat het eerste doelpunt voor zijn rekening mocht nemen. De meeopgekomen Rick Doorn zorgde voor de 1-0. Na een voorzet van Martijn Eenkhoorn kreeg Doorn wel erg veel ruimte van de verdedigers van AZSV. Hij kon in ieder geval zijn voet tegen de bal zetten en van dichtbij binnenschieten.

Verder gebeurde er niet zoveel meer in het eerste bedrijf. Een kopbal van Miedema vanuit een corner van Noureddine Boutzamar ging over en bij een schot van Velda stond doelman Jasper te Kolste in de weg.

Na rust was het Sportclub Genemuiden die in de beginfase de toon zette. Dit resulteerde na amper 5 minuten in de tweede helft in de 2-0. Na een fraaie pass van Martijn Eenkhoorn was het Rens van Benthem die fraai afrondde. Sportclub leek op rozen te zitten. Met een marge van twee doelpunten moest de klus te klaren zijn. AZSV dacht hier echter anders over, want het was Mark Rensink die na te zijn aangespeeld door Rik van der Eerden fraai voor de aansluitingstreffer zorgde.

Lang mochten de bezoekers trouwens niet genieten van de hoop op meer. Want nog geen 7 minuten later was het Kay Velda, die vanaf de penaltystip de 3-1 mocht aantekenen. Freek Mulder was het die Velda onreglementair binnen de zestien neerlegde. Dit deed de goed leidende scheidrechter Van der Vrande besluiten om Mulder te voorzien van een gele kaart en de bal op de stip neer te leggen.
Maar ook naar deze treffer gaf AZSV zich nog niet gewonnen. Sportclub Genemuiden kwam in de slotfase maar moeilijk onder de druk van de tegenstander uit. Kreeg de bal niet weg en een ogenschijnlijk onschuldige overtreding leverde ook AZSV een strafschop op. Rick van der Eerden wist wel weg met dit buitenkansje en schoot hard de 3-2 binnen.

Met nog een aantal officiële minuten - plus de wat extra tijd - leek AZSV er weer in te geloven. Een gelijke stand zou nog mogelijk moeten zijn. Gelukkig voor Sportclub Genemuiden werd deze wens voor de gasten niet ingevuld en bleef het bij de 3-2.

Zaterdag wacht Flevo Boys uit, opnieuw een obstakel wat genomen moet worden. SC Genemuiden – AZSV 3-2 (1-0).

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 27.05.22 | 09.45 UUR


advertentie