'Nieuwe muziek ontdekken, verbinding en elkaar ontmoeten'

Lustrumeditie WaterMuzeFestival (WMF) in Zwartsluis

Na een geslaagd WaterMuzeFestival (WMF) 2021 zijn de voorbereidingen voor 2022 inmiddels in volle gang. Op zaterdag 2 juli 2022 staat de 5e editie van het muziek- en theaterevenement in Zwartsluis gepland, dit keer in een geheel nieuw jasje. “Het wordt een festival dat echt voelt als je huiskamer, waar je de muziek haast kunt aanraken”, aldus organisator en programmeur Ivo Eenkhoorn.

Nieuwe muziek ontdekken, verbinding en elkaar ontmoeten. Het zijn sinds 2016 dé ingrediënten voor het WMF. Tussen alle coronaperikelen door vond vorig jaar augustus de stralende 4e editie plaats. De circa 800 bezoekers genoten van artiesten als Tim Akkerman & The Ivy League, de Oostenrijkse indierockers Cari Cari en de Amsterdamse festivalafsluiter EUT. Ook dit jaar opent het WMF dus weer zijn poorten op het Botterhuus-terrein. In een nieuw jasje, maar ook weer niet helemaal.

Huiskamerconcerten
Het idee achter het WMF ontstond in 2010 namelijk in de Sluziger woonkamer van muziekgekken Ivo en zijn vrouw Alette. Onder de noemer Poppodium Zwartsluis organiseerden zij talloze huiskamerconcerten, met artiesten als Ed Struijlaart, Bertolf, Tangerine en Dotan. Altijd in een sfeervolle en intieme setting. “Met je neus op de kwaliteitsmuziek én bezoekers die popliedjes de aandacht geven die ze verdienen”, omschrijft Ivo het treffend. Festivallocatie die voelt als ‘thuis’In 2016 trokken zij die liefde voor muziek door naar hun kleinschalige festival aan het Meppelerdiep. De intieme sfeer was hier altijd al aanwezig, maar in 2022 komt nog meer nadruk te liggen op de huiskamersetting van weleer. “Het wordt een laagdrempelig festival dat als ‘thuis’ voelt”, legt de organisator uit. “Een beetje alsof je je eigen huiskamer binnenloopt, gevuld met gelijkgestemde mensen die in saamhorigheid naar hun favoriete muziek luisteren. In ieder vertrek van de woning vind je vervolgens weer iets nieuws. Hoe dat er in juli allemaal precies uit komt te zien, houden we nog even geheim.”

Kwaliteitsmuziek
Ook over de invulling van het muziek- en theaterprogramma kan Ivo nu nog niks kwijt. “Behalve dat de silent disco terugkeert en we straks een aantal heel mooie namen kunnen bekendmaken”, zegt hij lachend. “Het gaat veelal om bands en artiesten die nog niet zijn doorgebroken tot het grote publiek, maar wél meer dan het ontdekken waard zijn. Wij duiken namelijk de graag de muziekparels op voor onze bezoekers, zodat ze hun muzikale schatkist kunnen aanvullen. Daarnaast willen we voor ons mooie dorp graag een sfeervolle en verbindende ontmoetingsplek zijn.”

Houd de website www.watermuzefestival.nl in de gaten voor de bekendmaking van het volledige programma en de ticketverkoop.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 08.06.22 | 11.00 UUR


advertentie