Feestelijk moment in bijzijn van Olympisch kampioene

Onthulling naam Sporthal Anna van der Breggen in Hasselt

Hasselt gaat los voor huldiging Anna van der Breggen (2016)

Hasselt gaat los voor huldiging Anna van der Breggen (2016)© DKN | RDV

Olympisch kampioene Anna van der Breggen onthult woensdag 29 juni 2022, tussen 14.00 - 16.00 uur officieel de nieuwe naam van de sporthal in Hasselt. Die draagt vanaf dat moment de naam Sporthal Anna van der Breggen. Rondom het feestelijke moment worden op deze middag diverse activiteiten georganiseerd.

Als kind fietste Anna van der Breggen haar eerste rondjes bij Sporthal De Prinsenhof. Ze groeide uit tot één van de beste wielrensters van de wereld. Eind 2021 beëindigde Van der Breggen haar imposante profcarrière, waarin ze Olympisch kampioen, wereldkampioen, Europees kampioen en Nederlands kampioen werd. Verder won ze onder meer vier keer de Giro Rosa en vele grote klassiekers. Tegenwoordig is Van der Breggen ploegleider bij Team SD Worx.

Op woensdag 29 juni krijgt Van der Breggen in Hasselt een sporthal met haar naam. Sporthal De Prinsenhof wordt op die dag officieel omgedoopt tot Sporthal Anna van der Breggen. "Anna van der Breggen heeft met haar prestaties Hasselt en Zwartewaterland op de kaart gezet. Daar mogen we trots op zijn", aldus burgemeester Eddy Bilder. "Het is fantastisch dat wij haar op deze manier een passend eerbetoon kunnen geven."

Meet & Greet
Anna van der Breggen is zelf woensdag 29 juni bij de officiële onthulling van de nieuwe naam aanwezig. Tussen 14.00 en 16.00 uur is er een Meet & Greet. Ook zijn er verschillende gratis activiteiten bij de Sporthal Anna van der Breggen. Inwoners van Zwartewaterland kunnen op deze dag tussen 14.00 tot 16.00 uur deelnemen aan een fietsclinic en een hardloop- en schaatsclinic. Ook is er een sportief parcours.

Burgemeester Bilder: "Sport is ontzettend belangrijk. Bewegen draagt bij aan een gezonde leefomgeving. Van der Breggen heeft laten zien wat je met sport nog meer kunt bereiken. Daarmee is zij een groot voorbeeld voor alle kinderen in Zwartewaterland. Met de Sporthal Anna van der Breggen hebben we straks in Zwartewaterland een blijvende herinnering aan de fantastische carrière van onze eigen Olympisch kampioene."

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 22.06.22 | 09.39 UUR


advertentie